Succese pe linie pe traseul montan Fârdea – Nădrag

La final de săptămână, s-a desfășurat unul dintre cele mai spectaculoase evenimente automobilistice din județ, Cupa României VTM Timiș-Fârdea 2022. În ciuda dificultății traseului, piloții noștri au avut o comportare excelentă, reușind să se impună atât la clasa auto, cât și la karting.

Întrecerea dintre Nădrag și Fârdea a adus emoții suplimentare participaniților, din cauza dificultății traseului. Din fericire, ieșirile în decor ale câtorva piloți nu s-au materializat decât prin pagube materiale, după cum ne-a spus managerul secției noastre de automobilism și karting, Marius Giurisici.

„A ținut vremea cu noi, în primul rând. Echipajele noastre au avut o comportare foarte bună, am reușit să adunăm punctele necesare pentru a câștiga Cupa României. Traseul a fost de viteză în coastă, desfășurat pe 3 kilometri, între Nădrag și Fârdea. E mai periculos, pentru că nu e la fel ca pe un circuit obișnuit. Sunt copaci, e râpă, iar o eroare de pilotaj costă foarte mult. Au fost două ieșiri în decor destul de agresive, nu din echipa noastră. Dar sunt în regulă piloții, doar mașinile au fost avariate foarte grav”.

Marius Giurisici

De altfel, Marius Giurisici s-a impus la clasa auto, acesta fiind al șaselea succes din tot atâtea concursuri la care a participat în acest an (primele cinci fiind etape din cadrul Campionatului de Automobilism și Karting Timiș). În plus, echipele CSC Dumbrăvița s-au clasat pe prima poziție atât la automobilism, cât și la karting!

Următorul concurs, a 6-a etapă a Campionatului, ar trebui să se desfășoare în centrul Timișoarei, la data de 3 iulie. Suprapunerea etapei cu festivalul de jazz ar putea forța noi modificări în calendar, pe care le vom anunța în timp util.