Tenis de masă: Un weekend pe ruta Novi Sad – Dumbrăvița

Sportivii secției noastre de tenis de masă au avut parte de un sfârșit de săptămână plin. Vineri și sâmbătă, echipa de senioare a clubului nostru a participat la prima ediție a Memorialului „Zoran M. Vucevic” de la Novi Sad, unde a ocupat locul al II-lea, iar sâmbătă și duminică, la Sala Polivalentă din Dumbrăvița, s-a desfășurat o competiție devenită deja tradițională pentru finalul de an, Cupa de Iarnă CSC Dumbrăvița-Gewo EMI-TT.

La Novi Sad, CSC Dumbrăvița a fost invitată de onoare la prima ediție a turneului organizat în memoria celui care a fost Zoran M. Vucevic, avocat de renume, om de cultură și fondator al clubului local de tenis de masă STK Novi Sad. Echipa noastră de senioare (în componența Andreea Zanfir, Mihaela Ilie și Alessia Pauliuc) a onorat invitația, chiar dacă acest lucru a presupus un efort considerabil, ținând cont că, în aceeași perioadă, clubul nostru organiza un alt turneu acasă.

„Chiar am discutat cu organizatorii, poate pe viitor acest turneu s-ar putea axa pe copii, pe juniori. Au fost mai greu de cooptat seniorii în această perioadă, pentru că mai erau implicați în competiții interne și internaționale. Și noi am făcut mari eforturi să mergem, pentru că aveam în weekend și Cupa de Iarnă la noi acasă. Dar am vrut neapărat să le facem această plăcere, mai ales că invitația a venit și din partea municipalității. E și această veche prietenie cu cei din Novi Sad, care ține de 40 de ani”, ne-a declarat antrenoarea Nicoleta Husar.

În meciul-vedetă al turnenului, televizat pe întreg teritoriul Serbiei, STK Novi Sad a învins CSC Dumbrăvița cu 3-0. „Echipa celor din Novi Sad trage și anul acesta să ajungă în semifinalele Champions League, acum câțiva ani a fost finalistă în Cupa ETTU. La noi, a treia jucătoare nu a fost de nivelul gazdelor, pentru că am ales să mergem cu o junioară, cu Alessia Pauliuc, debutantă chiar la un astfel de nivel. Au fost jocuri bune, chiar dacă scorul a fost favorabil echipei din Serbia. Fetele noastre au pierdut la avantaj, s-a văzut poate și plusul de tinerețe al fetelor de la Novi Sad față de surorile noastre (n.r. Andreea Zanfir și Mihaela Ilie). Ele au 32 de ani, sunt și antrenoare, deci nu se bazează strict pe partea de pregătire ca sportive. Una peste alta, întâlnirile au fost spectaculoase. Televiziunea din Novi Sad chiar a transmis această întâlnire, pentru că ei își amintesc că s-au întâlnit cu Dumbrăvița în cupele europene”, ne-a spus Nicoleta Husar.

În confruntarea cu formația croată Duga Resa, fetele noastre s-au impus cu 3-2 (cu 2 puncte aduse de Mihaela Ilie și unul de Andreea Zanfir), rezultat ce a consfințit clasarea pe locul 2 a formației noastre în competiția de la Novi Sad. „Noi am condus cu 2-0, apoi croatele au reușit să egaleze. Ele au avut în componență și o asiatică (n.r. Xue Han Vukelja), pe care Mihaela Ilie a reușit să o învingă, dar sora ei a cedat foarte strâns. Până la urmă, victoria ne-a revenit în această întâlnire”, a afirmat Nicoleta Husar.

Sâmbătă, în Sala Polivalentă din comuna noastră, a început Cupa de Iarnă CSC Dumbrăvița-Gewo EMI-TT, o competiție deschisă atât pentru profesioniști, cât și pentru amatori, care a avut și de această dată parte de oaspeți din străinătate. S-au întrecut la mesele de joc aproximativ 180 de sportivi, iar clubul nostru a fost puternic reprezentat – Alessia Nemeth, Nina Bialis, Georgia Bocea, Isabella Deac, Alina Ciobanu, Eva Stiopei, Miruna Cîrnu, Carla Farcaș, Daria Alexe, Silvia Florescu, Matei Silaghi, Marc Silaghi, Andrei Cardaș, Alexandru Cardaș, Raul Dulca, Tania Scherer Horvath, Răzvan Popescu, Alexandru Dehelean, Dragoș Tucuină, Ian Stoian, Andrei Mnerie, Vuk Andrejevic, Patrick Picu, Ștefan Ardelean, Dora Moldovan, Bogdan Badea și Daniel Moldovan.

La categoria U11, clubul nostru și-a asigurat două prezențe pe podium (Alessia Nemeth – locul 1; Răzvan Popescu – locul 2). La categoria U13, câștigător a fost tot un sportiv al clubului nostru, Vuk Andrejevic. La U17, am fost reprezentați pe podium de Patrick Picu, clasat pe locul 2. Iar la Categoria Elite, Daniel Moldovan a obținut locul al treilea.

„Daniel Moldovan și Bogdan Badea s-au întâlnit cu jucători pe care de obicei îi învingeau, dar poate că s-a simțit și absența mea, deoarece ei au jucat sâmbătă, iar eu am venit abia în noaptea dinspre duminică din Serbia. În rest, la copiii mai mici, s-au obținut clasări pe podium acolo unde ne așteptam. Una peste alta, a ieșit foarte bine. Copiii au fost mulțumiți, pentru că au primit și cadouri de sărbători, unde ne-au sprijinit sponsorii noștri din Germania, EMI TT Gewo. Cei mai buni dintre concurenți au primit și vouchere, de aproximativ 1.000 de lei, pentru a oferi un plus de atractivitate. Am avut și de data aceasta oaspeți din străinătate, jucători din Italia și Serbia, care ne-au rugat să îi invităm de fiecare dată când mai organizăm. Cred că e extrem de benefic pentru imaginea noastră. Poate că în anii următori vom avea și jucători din Ungaria, au vrut să vină câțiva și din Republica Moldova, dar nu le-a permis calendarul intern”, ne-a spus antrenoarea Nicoleta Husar.

Sportivii noștri vor fi implicați și în această săptămână într-o competiție internațională. Joi se va pleca din nou spre Novi Sad, cu un lot de aproximativ 12 sportivi (copii și juniori), la o competiție tradițională, Cupa Anului Nou Gewo, competiție ajunsă la cea de-a 25-a ediție.