Un an rodnic pentru judoka: „Realizările sunt foarte mari!”

Per total, anul 2021 a fost unul bun pentru sportivii de la secția de judo a clubului nostru. Față de anul precedent, în care competițiile au lipsit în totalitate, s-au putut desfășura câteva Grand Prix-uri și Campionate Naționale, la care CSC Dumbrăvița a fost reprezentată de tinerii Briana Sperlea și Radu Gașpar.

Cea mai importantă performanță a anului a fost reușită în luna octombrie, atunci când Briana Sperlea a cucerit medalia de bronz la Campionatul Național U14, în limitele categoriei 44 kg.

„În 2020, nu s-au ținut deloc competiții, din cauza pandemiei, astfel că a fost o frustrare totală. Pe tot parcursul anului, doar ne-am antrenat. În ultimul an și jumătate, antrenamentele le-am condus eu, care am doar o formare ca instructor sportiv pe judo. Așa încât, trei clasări pe primul loc la Grand Prix-urile la care am participat, plus locul 3 la Campionatul Național U14, prin Briana Sperlea, cred că sunt realizări foarte mari. Mai mult, Briana nu a pierdut niciun meci în acest an! La Campionatul Național, a fost învinsă în semifinală prin shido, adică prin penalizare”, a afirmat managerul secției de judo, Claudiu Sperlea.

Secția de judo de la CSC Dumbrăvița s-a format în anul 2020, fiind astfel cea mai tânără din club. Toți sportivii care se pregătesc sub culorile noastre sunt din Dumbrăvița, acesta fiind și principalul deziderat pentru fondarea secției: „Sportivii noștri au cu toții potențial și aș spune că aspectul cel mai important e că toți sunt din Dumbrăvița. Noi încercăm să atragem copiii din comună, nu din alte localități”, a mai subliniat managerul Claudiu Sperlea, care a reușit completarea corpului de antrenori cu un tehnician experimentat: „Anul acesta, am reușit să aducem și un antrenor calificat, pe domnul Sebastian Rus, care se ocupă și de secția de judo de la Sântana, fiind și antrenor al lotului de cadeți de la Deva. De două ori pe săptămână, vine și antrenează copiii de la Dumbrăvița”.

În anul 2022, CSC Dumbrăvița va avea reprezentanți la trei Campionate Naționale: U16 (programat pentru finalul lunii februarie sau începutul lunii martie), U15 (aprilie) și U13 (mai). Calendarul Federației nu a fost încă definitivat, din rațiuni ce țin în primul rând de evoluția pandemiei.

Din aceeași cauză, deocamdată nu sunt programate alte competiții pentru sportivii noștri de la secția de judo în prima jumătate a anului.

„Majoritatea cupelor la care am fi putut participa se desfășoară în Serbia, Grecia, Turcia, iar problema e că nimeni nu și-a asumat organizarea unei competiții în contextul acestui val pandemic care deja a început. Pentru a pregăti un concurs internațional, trebuie să începi organizarea cu câteva luni înainte, ceea ce în acest moment e imposibil”, a mai precizat Claudiu Sperlea.