Victorie în cel de-al șaptelea test al verii

Echipa noastră de fotbal a câștigat cu 2-1 amicalul disputat în această dimineață, la Socodor, cu formația de Liga a III-a Crișul Chișineu Criș. A fost un joc controlat în mare măsură de alb-verzi, care și-au creat multe situații de a marca, fiind egalați în repriza a doua printr-un eurogol.

După o primă jumătate de oră în care dominarea alb-verde nu s-a simțit și pe tabelă, în minutul 33 Paulevici l-a lansat pe Mykhailo Plokhotnyuk, iar ucraineanul a marcat elegant, cu un lob peste portarul Crișului. Egalarea a venit în minutul 59, atunci când experimentatul Bogdan Burlă a prins un șut superb, de la 30 de metri, la care Paul Toroc nu a mai putut interveni. Echipa noastră a forțat golul care să o readucă în avantaj, iar două șanse bune i-au aparținut căpitanului din mitanul secund, Ionuț Tănase, mai întâi printr-o lovitură de cap de la 6 metri, respinsă de portarul arădenilor, și apoi printr-un șut de la marginea careului, reținut de goalkeeperul Crișului.

Insistența dumbrăvițenilor a dat roade în minutul 76, atunci când tânărul Răzvan Neag, proaspăt intrat în teren, a înscris cu un șut plasat de la 16 metri, pe lângă portarul Crișului, rămas „pe călcâie”, după o pasă primită de la Mercioiu. Ultima șansă importantă a meciului a aparținut tot formației noastre. În minutul 88, Neag a trimis în careu, Amariei a recentrat, iar din zona punctului cu var Mercioiu a reluat, din voleu, puțin peste poartă.

O noutate a apărut în lotul echipei noastre față de precedentul test. E vorba despre David Croitoru, mijlocaș central născut la 9 august 2003. Crescut la nivel juvenil la Botoșani, a strâns în ultimele sezoane 21 de prezențe în prima ligă a României. A evoluat la nivel de seniori pentru FC Botoșani, FCU 1948 Craiova și FC Argeș Pitești. El este fiul antrenorului Marius Croitoru, fost fotbalist important de primă ligă, care a evoluat și în zona noastră, la ACS Poli Timișoara. Croitoru a început titular, fiind înlocuit de Andrei Toroc, unul dintre sărbătoriții lunii din formația noastră, care sâmbăta trecută a împlinit 16 ani – prilej cu care îi spunem și noi la mulți ani și toate cele bune!

Iată formulele utilizate de antrenorul Cosmin Stan în testul de astăzi:

Prima repriză: P. Toroc – Băluțoiu, Gîsă, Zurbagiu (cpt.), Gladun – Cibi, Salhi – Paulevici, D. Croitoru (25, A. Toroc), Tismonar – Plokhotnyuk

A doua repriză: P. Toroc (60, Trifon) – Amariei, Lalic, Țieranu, Moțiu – Ristin, Tănase (cpt.) – A. Toroc (75, Neag), Olaru, Curea – Mercioiu

Următorul test pentru echipa noastră va avea loc la final de săptămână, tot în deplasare, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Meciul va avea loc sâmbătă, 22 iulie, de la ora 12.00, pe Stadionul „Municipal” din Târgu Jiu.

Declarațiile antrenorului Cosmin Stan

Despre joc…

„În prima repriză, am avut un joc consistent, dar din păcate din nou cu ratări. Am avut o ratare monumentală a lui Plokhotnyuk, cu poarta goală, chiar înainte de gol și alte două situații foarte periculoase ale lui Tismonar. În a doua repriză, am schimbat echipa în întregime, au jucat foarte mulți juniori. Cred că aveam la un moment dat opt jucători „under” în repriza a doua. Jocul s-a mai echilibrat, am și primit gol, dar am reușit să înscriem din nou. Mă bucur că a reușit să marcheze unul dintre jucătorii cei mai tineri din lot, Răzvan Neag. Sper ca golul acesta să îi dea moral pe mai departe și să se pregătească tot mai serios”.

Despre aportul adus de jucătorii din generația 2007 (A. Toroc, Neag, Jorz)

„Se vede cu ochiul liber că vin dintr-o generație foarte bună. Dacă nu erau talentați și serioși, nu erau cu noi. La vârsta pe care o au, dacă nu erau serioși și talentați, nu puteau face pasul spre o echipă de Liga a II-a. Atâta vreme cât ei sunt cu noi, înseamnă că au aceste două calități necesare, seriozitate și talent. Mai departe, depinde foarte mult și de noi, de antrenori, dar mai ales de ei, dacă vor face pasul spre marea performanță”.

Despre nou-venitul David Croitoru…

„Probabil că va rămâne la noi. Din păcate, din ce am văzut astăzi, nu are un nivel de pregătire optim, de aceea am și convenit cu el să joace doar 25 de minute. Dar sper să putem să îl aducem și pe el, într-un timp cât mai scurt, la nivelul lotului din punctul de vedere al pregătirii. David e un stângaci, care de trei ani de zile e în angenajul unor echipe de primă ligă. Cred că avem nevoie de astfel de jucători și aceasta a și fost politica noastră în această vară, de a lua jucători tineri, care s-au învârtit în ultimul timp în primele două ligi. Marea majoritate sunt jucători ce au evoluat în Liga a II-a sau au debutat în Liga I. Iar David Croitoru se încadrează foarte bine în acest tipar de jucător pe care l-am căutat”.