În runda a 15-a, băieții noștri au învins meritat, cu 2-1, după un joc frumos, una dintre echipele puternice ale seriei a 8-a a Ligii a III-a, Progresul Pecica. Iată și formațiile care s-au aflat vineri, 9 aprilie, față în față…

Dumbrăvița (antrenor Florin Bătrânu): Popeț – Motreanu, David, Podină, Coroiu – Udrea, Jichici – Ștefan, Rus (’86, Ferțu), Giurgiu (’46, Mura) – Făgărășanu (cpt.) (’90+1, Pițuc).

Progresul Pecica (antrenor Dan Stupar): Dagău – Rosenblum, Bilia, Wild (cpt.), Aldan – Bozian (’75, Călin), Iuga (’80, Diarra), Saizu (’68, Moraru), Răchită, Simon – Capătă.

Arădenii, redutabili în deplasare (un singur eșec în 7 confruntări anterioare în acest sezon) au început mai bine meciul de pe stadionul „Ștefan Dobay”. Prima ocazie de a deschide scorul i-a aparținut puternicului atacant Capătă, în minutul 12.

Treptat, elevii lui Florin Bătrânu au echilibrat partida, emoțiile mutându-se la poarta cealaltă. Făgărășanu, blocat în două rânduri de intervențiile salvatoare ale goalkeeper-ului Dagău (minutele 28 și 35), și Ștefan, șut alături în minutul 37, au fost aproape de a marca. Până la urmă, Capătă a făcut 0-1, finalizând cu sânge rece un contraatac pornit de Saizu. Mijlocașul adus în iarnă de la Ghiroda a recuperat un balon la mijlocul terenului și apoi i-a pasat excelent vârfului Progresului, care l-a „executat” pe Popeț cu un șut printre picioare.

După pauză, alb-verzii au pus stăpânire pe joc. Au presat din ce în ce mai mult, fiind până la urmă răsplătiți pentru efort. Egalarea a venit în minutul 64, după o fază fixă. Jichici a executat la colțul lung o lovitură liberă de pe dreapta, de la 25 de metri, mingea a fost recentrată în careu, iar din centrul suprafeței de 16 metri Făgărășanu a făcut 1-1, cu un șut pe jos. A fost al 9-lea gol al fotbalistului ce poartă numărul 17 pe tricou, care, cu această reușită, l-a egalat pe Drăghici în topul celor mai buni marcatori ai formației noastre în acest sezon.

La primul gol în campionat s-a aflat, însă, decarul trupei antrenate de Florin Bătrânu. În minutul 71, Rus a înscris pentru 2-1, cu un șut cu șpițul de la 12 metri, mingea „mușcând” și din transversală înainte de a scutura plasa. Cele trei puncte au rămas astfel la Dumbrăvița (zestrea fiind acum de 25), prilej cu care echipa noastră a depășit Pecica în clasament.

În etapa viitoare a eșalonului trei, a 16-a, băieții noștri vor evolua în deplasare pe terenul celor de la ACS Poli.