Victorii fără punct pierdut cu CSM Moinești și CSM Arad

Echipa feminină de tenis de masă a clubului nostru a disputat astăzi primele sale partide din noua ediție a Superligii. Fetele pregătite de Nicoleta Husar au obținut victorii cu 3-0 în partida cu CSM Moinești – disputată la orele prânzului, în devans din etapa a 5-a – și după-amiaza cu CSM Arad, în contul etapei a 3-a.

Pentru a-și asigura un start lansat în campionat, în ambele meciuri au fost utilizate doar senioarele. Ucraineanca Natalia Plokhotnyuk (35 de ani) a debutat cu această ocazie oficial pentru CSC Dumbrăvița, câștigând cele două partide disputate azi, împotriva moldovencei Merenco (CSM Moinești) și a tinerei de lot național Adela Strună (CSM Arad). Victorii clare au reușit și surorile gemene Andreea Zanfir și Mihaela Ilie, astfel că, în perspectivă, clubul nostru poate visa chiar și la o medalie în actuala ediție de campionat, după cum avea să declare și antrenoarea Nicoleta Husar.

Iată rezultatele complete înregistrate astăzi, în meciurile desfășurate la sala de sport a Școlii Gimnaziale din Dumbrăvița:

CSC DUMBRĂVIȚA – CSM MOINEȘTI 3-0

Natalia Plokhotnyuk – Camelia Merenco 3-1 (11-8, 11-13, 12-10, 11-9)

Andreea Zanfir – Vasilica Sandu 3-0 (11-2, 11-4, 11-4)

Mihaela Ilie – Iuliana Caloianu 3-1 (11-4, 5-11, 11-1, 11-2)

CSC DUMBRĂVIȚA – CSM ARAD 3-0

Andreea Zanfir – Alessia Sferlea 3-0 (11-9, 11-9, 11-9)

Natalia Plokhotnyuk – Adela Strună 3-2 (11-5, 7-11, 11-9, 5-11, 11-4)

Mihaela Ilie – Andreea Fistyulof 3-0 (11-5, 11-5, 11-6)

„Cel mai important lucru a fost să abordăm ambele întâlniri cu concentrare maximă. Și echipa din Moinești dispune de o jucătoare bună din străinătate, Camelia Merenco, care putea pune probleme oricând. Aradul are o echipă foarte tânără, de aceea le-am folosit pe senioare, pentru a ne asigura un start bun de sezon. Pe mai departe, în meciurile aparent mai accesibile, vom vedea dacă putem forța o medalie. Fetele au jucat omogen, au încercat să câștige fiecare set. Sigur, au mai fost și unele seturi pierdute, cel mai greu meci l-a avut Natalia Plokhotnyuk cu arădeanca Adela Strună, care este și componentă a lotului național. În linii mari, a fost bine și să sperăm că echipa va putea menține ritmul”, ne-a declarat antrenoarea Nicoleta Husar.

Următorul joc pentru fetele noastre va fi pe 5 octombrie, la București, restanța din prima etapă cu CSA Steaua –  formație ce și-a amânat primele confruntări de pe plan intern cu ocazia Campionatului European, unde echipa României (cu multe componente roș-albastre) a ajuns până în finală, unde va întâlni Germania, mâine, la ora 15.00.

„E greu să emitem pretenții în fața Stelei și de aceea voi pune jucătoarele mai tinere să joace, pentru a-și putea măsura forțele cu elita europeană. Acolo joacă fetele care au deja asigurată o medalie la Campionatul European – vorbesc de Szocs Bernadette, Adina Diaconu, Eliza Samara, care mâine joacă finala contra Germaniei”, a mai spus Nicoleta Husar.

Pentru antrenoarea noastră, parcursul României la Campionatul European are o însemnătate specială, în lotul tricolor evoluând Adina Diaconu și Andreea Dragoman, fostele sale eleve de la clubul ACS Dumbrăvița.