CSC Dumbrăvița, cu două echipe la Dragan Mance Cup 2022

Două echipe de juniori ale clubului nostru au plecat astăzi spre Serbia, unde vor lua parte la unul dintre cele mai puternice turnee juvenile din Europa, Dragan Mance Cup 2022. Tradiționala întrecere de copii se va desfășura pe impresionanta bază „Partizan-Teleoptik” din Zemun (o localitate absorbită de capitala Belgrad în 1934).

Grupa 2010, pregătită de Adrian Ștefan, a fost repartizată într-o grupă din care mai fac parte Gaucosi Cacak (Serbia), NK Gorica (Croația), Sloga Doboj (Bosnia și Herțegovina – activează însă în campionatul Republicii Srpska) și Tempo Belgrad (Serbia)

„Este important pentru copii, la vârsta aceasta, fiecare turneu la care participă și fiecare meci pe care îl joacă. Le dă încredere și îi ajută foarte mult să se dezvolte! Îmi doresc de la acest turneu ca băieții noștri să se bucure de fotbal în totalitate și fiecare meci să îl joace cu zâmbetul pe buze. Dacă va fi așa, atunci când e gata meciul vom fi împliniți! Am încredere totală în tot lotul pe care l-am convocat pentru acest turneu și sunt sigur că, încă o dată, se vor autodepăși”, ne-a declarat Adrian Ștefan.

La 2014, elevii antrenorului Ștefan Ovidiu Preda se vor duela doar cu formații din Serbia: FK 1 Maj Ruma, Javor Ivanjica, Olimpik Belgrad și Star Zemun.

Dragan Mance a fost un atacant de succes la Partizan Belgrad, în prima jumătate a anilor 80. El și-a pierdut viața într-un tragic accident rutier în toamna anului 1985, cu mai puțin de o lună înainte de a împlini 23 de ani. El este înmormântat la cimitirul din Novi Beograd, iar la funeraliile sale au participat peste 30.000 de oameni. Crescut chiar în Zemun, la clubul Galenika, a trecut la Partizan în 1980, pentru care a strâns 117 meciuri în toate competițiile și a marcat 42 de goluri. La prima reprezentativă a Iugoslaviei apucase să dispute patru jocuri.