Am învins Ripensia și legăm victoriile!

Echipa noastră de fotbal a reușit al doilea succes consecutiv în Liga a II-a! După victoria de poveste, 4-3 în deplasarea de la Minaur Baia Mare, alb-verzii au spart gheața și pe „Ștefan Dobay”, chiar în derby-ul local cu Ripensia. A fost 1-0 în confruntarea de astăzi, disputată în condiții vitrege, pe un teren îmbibat de apă, la fel cum fusese și la meciul de marți, din Cupa României, cu Politehnica Iași.

Cu un moral foarte bun după victoria din Maramureș și mai ales după triumful din play-off-ul Cupei României, Dumbrăvița a început în forță meciul de astăzi. În minutul 4, Martinov a șutat din lateral dreapta, portarul Dobre a respins în față, iar Luca Bodri, din patru metri, nu a găsit cadrul porții. A fost ocazia care a anunțat golul! În minutul 9, Alexandru Tismonar a executat o lovitură liberă de la 22 de metri, ușor lateral stânga, iar căpitanul oaspeților, Stoi, a deviat balonul suficient cât să-l păcălească pe goalkeeperul Ripensiei. Alb-verzii au avut și în continuare inițiativa, însă ocaziile cu adevărat periculoase au apărut tot mai greu, bălțile oprind acțiunile de atac ale celor două echipe mai „eficient” decât apărările. Chiar și așa, în prima repriză, mai remarcăm șuturile de la distanță încercate de Zurbagiu (min. 21) – șut de la 25 de metri, pe lângă poartă și Toma Bodri (32) – șut de la 22 de metri, lateral dreapta, reținut de Dobre. Oaspeții au fost periculoși tot din afara careului, însă Gavra (22, 37) a trimis în două rânduri puțin pe lângă vinclu, iar Piftor (32) a șutat pe direcția lui Trifon.

Ripensia a avut mai mult inițiativa în primul sfert de oră al reprizei secunde, dar fără să-și creeze ocazii cu adevărat periculoase. Șansele de gol au apărut tot la poarta ripensistă, unde din minutul 65 s-a aflat Toroc, în urma unei accidentări a titularului Dobre. Luca Bodri (66) a șutat fără preluare, de la marginea careului, dar mingea s-a oprit în noroi. Apoi Tismonar (82) a executat o nouă lovitură liberă, de la 25 de metri, spre vinclu, dar Toroc a reținut. Tânărul portar al Ripensiei a respins spectaculos și în minutul 88, când Călin Toma a bătut o lovitură liberă de la 18 metri, din poziție centrală. Iar ultima ocazie mare a meciului i-a aparținut lui Luca Bodri (90+2), care a reluat din câțiva metri imprecis, după o centrare de pe dreapta a nou-intratului Simon.

Oaspeții au încheiat meciul în inferioritate numerică, după ce, în același minut 90+2, căpitanul Gabriel Stoi a văzut al doilea „galben”, pentru un fault la mijlocul terenului asupra lui Martinov.

CSC Dumbrăvița acumulează 10 puncte, reușind pentru prima oară de la promovarea în Liga a II-a să lege două succese. Etapa viitoare, alb-verzii vor juca pe terenul actualei „lanterne roșii” din campionat, Metaloglobus București.

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Bura-Koț, Zurbagiu (cpt.), C. Toma – Tismonar, Tănase, Martinov, L. Bodri, T. Bodri (54, Ghinescu) – Paulevici (87, Simon), Pașcalău (69, Curea)

Ripensia Timișoara (antrenor Iulian Muntean): Dobre (65, Toroc) – Zamfirescu (78, Fridrich), Lalic, Țieranu, Gladun – Stoi (cpt.), T. Călin – Mihart (69, Vidrăsan), Zimța (78, Morariu), Piftor (60, Mogoș) – Gavra

Declarațiile antrenorilor

COSMIN STAN

„Se pare că ne avantajează terenul mai prost. Totuși, consider că dintre cele trei echipe din Timiș, Ripensia e cea mai bună. Dar nu tot timpul câștigă cei mai buni. Mă bazez pe lotul lor, pe jucătorii ofensivi pe care îi au: Piftor, Mogoș, Ene, Gavra… Le-a lipsit foarte mult astăzi Mihai Ene, dar nici el nu cred că putea face mare lucru pe un asemenea teren. Noi am gestionat mai bine jocul pe acest teren, pentru că ne-am obișnuit cu el de marți, la meciul cu Iașiul”.

„Contează foarte mult faptul că începem să legăm victoriile. Am și spus înaintea acestei serii că vin cele patru etape cu adversari mai de nivelul nostru. Două au trecut și avem șase puncte, din meciurile cu Baia Mare și Ripensia. Urmează Metaloglobus și Slatina și sperăm să acumulăm și din aceste jocuri puncte, pentru că apoi vin din nou bătăi de cap cu adversari foarte buni, care și-au propus promovarea. E clar că începem să urcăm spre mijlocul clasamentului, iar dacă din următoarele meciuri scoatem puncte probabil că ne vom menține în această zonă pentru o perioadă. Asta ne dorim… Dacă reușim patru sau șase puncte cu Metaloglobus și Slatina, chiar intrăm în prima jumătate. Dar să nu îl mâniem pe Dumnezeu! Acum trei săptămâni eram cu moralul la pământ, acum venim după patru victorii la rând, două în Cupă și două în campionat. Cred că ați văzut că suntem pe un trend ascendent. Și anul trecut, în Liga a III-a, noi am fost echipa care tot timpul am crescut, până spre final, când am prins forma maximă. Sper că așa va fi și în acest sezon de Liga a II-a”.

„Avem două meciuri la rând fără gol primit, dar ceea ce e mai important e faptul că adversarii au avut foarte puține ocazii de gol. Sigur, nici terenul nu a permis un joc de pase, cum are Ripensia, cum avea și Iașiul, dar am profitat de starea suprafeței de joc și am câștigat!”.

„Grupa din Cupa României? Pentru asta ne-am calificat. Chiar le spuneam băieților ieri, la tragerea la sorți, că îmi doresc să avemi cei mai puternic adversari cu putință. Și cred că așa și este… Jucăm cu Rapid din Urna 2 și cu CFR Cluj din Urna 1. E exact ceea ce am vrut! Meciurile acestea vor prinde foarte bine jucătorilor, ca experiență. Locul de disputare a meciurilor va fi stabilit în funcție de programări. Dacă se vor pune în nocturnă, vedem… Avem varianta Arad sau să mergem în deplasare, pe terenul adversarelor”.

IULIAN MUNTEAN

„Din păcate, cei de la Dumbrăvița s-au adaptat mult mai bine condițiilor de joc. Nu se putea juca fotbal pe o astfel de suprafață. Ei au mai jucat pe acest teren în meciul de Cupă cu Politehnica Iași, e clar, s-au adaptat mult mai bine. Știam că echipei care va greși și va lua prima gol, îi va fi foarte greu să întoarcă rezultatul. În ultimele două-trei luni, niciodată n-am antrenat mingea lungă, stilul acesta de joc. S-a văzut foarte clar că nu știm să ne descurcăm pe un teren desfundat. În plus, nu avem nici variante de jucători pe acest profil, spre deosebire de Dumbrăvița, care a avut în față doi jucători care s-au descurcat foarte bine pe suprafața asta”.

„În ultimii 5 ani, nu cred că am văzut un teren în Liga a II-a pe care efectiv să nu poți da o pasă! Stilul nostru de joc e unul combinativ. Nici nu puteam lua în calcul să nu reușim să scoatem o minge la exterior, să facem un un-doi… Nu putem spune că băieții nu au vrut sau nu au luptat! Doar că, e clar, cei de la Dumbrăvița s-au adaptat condițiilor mult mai bine, iar pe această cale țin să-i felicit pentru modul în care s-au pregătit și pentru modul cum s-au prezentat astăzi”.

„Ar fi trebuit, într-adevăr, să șutăm mai mult de la distanță. Chiar le-am spus la pauză, nu s-au respectat anumite cerințe și într-un fel îi înțeleg, pentru că erau obișnuiți să joace altceva. Am avut câteva situații, prin Piftor și Gavra, dar la fel de bine puteam să mai luăm un gol pe final de meci”.

„Ne îngrijorează situația din clasament, e foarte clar acest lucru, pentru că rămânem acolo jos! Nu reușim să aducem puncte… Pe final, l-am aruncat pe Lalic vârf, poate așa reușeam să câștigăm un duel aerian. Din păcate, nu prea avem ce să facem. Vom mai avea o discuție și cu președintele, poate găsim niște soluții. Tot cerem sau vorbim, dar până la urmă trebuie să ne bazăm pe ce avem. Și s-a văzut astăzi că nu avem variante de jucători de atac. Din păcate, Ene s-a accidentat în meciul de Cupă și poate ar fi fost o soluție pe genul acesta de teren. Are centrul de greutate jos, ar fi putut scoate om din joc, dar de driblat era foarte greu astăzi!”