Andrei Toroc, cel mai tânăr marcator din Liga a II-a: „Am avut încredere în mine și am marcat!”

Victoria de ieri, 4-0 cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, ne-a asigurat matematic menținerea în Liga a II-a de fotbal. A fost un meci în care ne-a ieșit aproape totul și în care cireașa de pe tort a fost pusă de golul ultim, marcat în minutul 82, de juniorul Andrei Toroc, abia intrat în teren. La vârsta de 15 ani, 9 luni și 7 zile, mijlocașul crescut la Galaxy Timișoara și component al echipei U17 a clubului nostru, pregătită de Silviu Bălace, a devenit cel mai tânăr marcator al sezonului din toată Liga a II-a.

La finalul jocului de ieri, am schimbat câteva cuvinte cu Andrei Toroc, intrat pe teren în minutul 74, în locul marcatorului golului 3, Denis Curea.

Andrei, felicitări pentru victorie și pentru primul tău gol în Liga a II-a. Cum ai trăit acest meci?

Mulțumesc pentru felicitări. Vă dați seama, suntem cu toții fericiți, pentru că ne-am asigurat salvarea de la retrogradare. Acum ne bucurăm în vestiar, pentru că trebuie să savurezi aceste momente importante.

În momentul în care ai intrat în teren, te gândeai că vei marca?

Sincer să fiu, da. De când m-am trezit de dimineață, am simțit că sunt în vână. Am avut încredere în mine, am marcat și mă bucur foarte mult!

A fost și ziua de naștere a antrenorului vostru. Ați tras cu toții suplimentar în acest meci ca să îi oferiți un cadou frumos?

Da, normal. Băieții vorbeau în vestiar în timpul săptămânii că trebuie să ne mobilizăm și să îi facem un cadou frumos!

Vei împlini 16 ani abia pe 15 iulie. Cum simți acest impact cu Liga a II-a și, în general, pasul pe care l-ai făcut spre prima echipă în această primăvară?

Cum îmi spune mereu tata, trebuie să fii mereu serios, să ai disciplină. Dacă stai și de culci pe o ureche, nu ai nicio șansă. Mereu trebuie să ai un program strict ca să reușești, iar acest lucru îl simt din plin la prima echipă. E un pas foarte mare de la juniori la Liga a II-a, e altă intensitate, altă forță, e cu totul altceva.

Cariera ta abia a început. Care e țelul tău, unde vrei să ajungi?

Îmi doresc foarte mult să joc în Champions League.

Ai vreun model în fotbalul internațional, un jucător anume pe postul tău pe care îl admiri?

Îmi place foarte mult Thiago Alcantara.