Aproape de o mare surpriză

Prima manșă a finalei barajului de promovare, dintre CSC Dumbrăvița și CSM Reșița, s-a încheiat fără goluri. A fost, deci, 0-0 după o luptă de 90 de minute, pe o căldură sufocantă, astfel că promovarea se va decide miercuri, în Valea Domanului.

Meciul de azi a consfințit cea mai numeroasă asistență înregistrată vreodată la un meci de fotbal la Dumbrăvița. Peste 1.000 de spectatori au asistat la meci, de pe toate cele patru laturi ale gardului împrejmuitor, printre care și un grup de circa 200 de fani ai oaspeților.

Publicul numeros a văzut însă și fotbal din partea ambelor echipe, ambele având ocazii notabile la poarta adversă. După un început în forță al Reșiței, concertizat prin ocazia lui Mediop (2) – șut din lateral stânga, reținut de Trifon, alb-verzii au oferit replici prin șuturi de la distanță, respinse însă de Micu – Martinov (7) de la 35 de metri și Olaru (16) de la 22 de metri. O situație bună a reșițenilor a venit în minutul 21, atunci când V. Munteanu a pătruns pe stânga și i-a așezat balonul în buza porții lui Mediop, dar Trifon a plonjat la picioarele senegalezului și a reținut. Tot prin șuturi de la distanță s-a remarcat Dumbrăvița și până la pauză: Făgărășanu (27) – șut de la 14 metri, pe jos, respins de Micu; Schinteie (40) – șut de la 30 de metri pe lângă poartă și mai ales Martinov (41) – șut de la 22 de metri, la o palmă de stâlpul din stânga lui Micu.

Reșița a început tare și partea secundă, iar în minutul 47, Valentin Munteanu a pătruns pe stânga, l-a întors pe Bura-Koț, iar din poziție ideală a șutat în plasa laterală. Cam aici s-au oprit marile ocazii în această parte secundă, în care echipa noastră a reușit să blocheze perfect aproape toate culoarele spre poarta lui Trifon. Iar șansele Dumbrăviței au fost pe contraatac, o armă care le-a dat emoții mari fundașilor reșițeni. Așa s-a întâmplat și în minutul 89, când nou-intratul Luca Bodri a pătruns în viteză pe flancul stâng, a trecut de experimentatul Bărboianu, a ajuns singur cu portarul Micu, dar a trimis mult peste poartă dintr-o poziție ideală.

0-0 după un meci echilibrat, astfel că returul de miercuri (ora 17.30) din Valea Domanului va decide soarta promovării în Liga a II-a.

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Bura-Koț, Zurbagiu (cpt.), Moțiu – Tismonar, Schinteie, Olaru (87, Gologan), Martinov, Ghinescu – Paulevici (80, L. Bodri), Făgărășanu
CSM Reșița (antrenor secund Ștefan Grigorie): Micu – Vasluian, Bărboianu, Dudea (80, Drăghiceanu), Manolache, Sima – Cioinac, Breșneni (cpt.) (67, C. Cristea), Jorza – V. Munteanu, Mediop

„Nu cred că sunt subiectiv dacă spun că meritam victoria! Cu puțină atenție, puteam câștiga. Am avut pe final o ocazie monumentală, singur cu portarul, în minutul 89. Cred că dacă marcam, nu se mai întâmpla nimic. Reșița m-a surprins prin alcătuirea echipei, am crezut că va juca mai ofensiv, pentru că au jucători de atac foarte buni, lăsați pe bancă. Și-au urmărit scopul… La urma urmei, mai e și o manșă retur, iar probabil și-au luat toate măsurile pentru a juca ceva mai defensiv astăzi și să aibă mai multe șanse la retur. După rezultatele înregistrate între Reșița și Ghiroda, am spus că șansele noastre cresc în această finală. Datorită jocului nostru de astăzi, cred că șansele noastre cresc și mai mult. Tot ei sunt favoriți, dar cred că șansele noastre cresc în continuare!”, a declarat după meci antrenorul echipei noastre, Cosmin Stan.