„Ar fi frumos să se repete povestea din septembrie de la Mioveni”

Echipa noastră de fotbal se află în fața ultimului joc oficial din 2023. Mâine seară, de la ora 20.00, întâlnim fosta prim-divizionară FC Argeș Pitești. Jocul din etapa a 15-a a Ligii a II-a va avea loc pe stadionul „Orășenesc” din Mioveni și va fi televizat.

Va fi a doua partidă disputată de gruparea noastră în orașul Uzinelor Dacia. Pe 3 septembrie, în etapa a 5-a a actualei stagiuni, alb-verzii reușeau acolo chiar prima victorie a sezonului, 1-0 cu localnica CS Mioveni. Antrenorul Cosmin Stan speră ca elevii săi să dea din nou lovitura pe stadionul „Orășenesc”.

„Ar fi frumos să se repete povestea din septembrie de la Mioveni. Pe un teren pe care am câștigat atunci contrar tuturor așteptărilor, ar fi frumos să mai reușim o surpriză. Ar fi foarte frumos pentru noi și pentru suporterii noștri înainte de intrarea în vacanță. Suntem în România și de obicei spunem că ultima impresie contează, înainte de o pauză atât de lungă. Vorbind serios însă, e un meci important pentru noi, pentru că nu am avut rezultate bune în ultimul timp. De joc sunt în mare măsură sunt mulțumit, cu excepția meciului de la Slatina. Însă lipsa aceasta de rezultate ne apasă și sperăm să reușim chiar acum, în ultimul meci al anului, să acumulăm punct sau puncte”, ne-a declarat Cosmin Stan.

Ambele echipe vin după o serie de rezultate nefaste. Dacă echipa noastră a obținut un singur punct în ultimele patru etape, fără să reușească să marcheze, piteștenii vin după trei înfrângeri succesive, toate fără gol marcat. Astfel, ambele echipe se „agață” de meciul de mâine seară, e de părere și Cosmin Stan:

„Am văzut și declarațiile lor dinainte de meci, și cei de la FC Argeș se agață de meciul cu noi, pentru ultimele șanse pe care le mai au pentru a ajunge în play-off. Noi ne dorim să spargem seria noastră de rezultate mai puțin bune. În această săptămână, i-am simțit pe băieți destul de apăsați, inclusiv în testul pe care l-am avut ieri cu cei de la Galaxy. Nu au un moral foarte bun, e și normal acest lucru. Dar noi, antrenorii, încercăm să le ridicăm moralul. Indiferent de deznodământul meciului de la Mioveni, e clar că am făcut până acum un sezon bun, mai bun decât sezonul trecut. Acest lucru nu trebuie decât să ne bucure, dar să ne și motiveze pentru ce urmează”.

Pe lângă accidentații Băluțoiu și Moțiu, lista indisponibililor s-a mărit înainte de meciul de la Mioveni.

„Din păcate, avem și un suspendat, pe Gladun, pentru cumul de cartonașe galbene, după ce etapa trecută a fost suspendat Salhi. În plus, Ghinescu a contractat o răceală puternică, nu s-a putut antrena în această săptămână și nu a făcut deplasarea cu noi”, a precizat Cosmin Stan.

Tehnicianul nostru a mai afirmat că le va oferi vacanță jucătorilor după acest joc, urmând ca pregătirile pentru sezonul de primăvară să înceapă la mijlocul lunii ianuarie.

„Vom rămâne lângă Mioveni după meci, vineri seara vom avea o masă festivă la Dumbrăvița. Iar apoi le voi da vacanță, pentru că am tras foarte mult de ei. Vom relua pregătirile pe 15 ianuarie, dar va fi un program bine structurat, pentru fiecare jucător în parte, în aceste șase săptămâni de vacanță” , a mai spus Cosmin Stan.

Meciul FC Argeș – CSC Dumbrăvița va fi arbitrat de o brigadă formată din Eduard Ioniță (Tulcea) – Daniel Vlase (Galați), Răzvan Tudor (București).