Așteptăm cu încredere vizita roș-albaștrilor

Echipa noastră de fotbal va încheia etapa a 4-a a Ligii a II-a, cu un meci pe teren propriu în compania celor de la CSA Steaua București. Partida e programată luni, 29 august, de la ora 18.00, pe stadionul „Ștefan Dobay”, și va fi televizată.

Înaintea duelului direct, ambele combatante sunt la egalitate de puncte – câte 4 – cu un golaveraj mai bun de partea echipei noastre. Dacă alb-verzii vin după o remiză în deplasare, 2-2 cu Concordia Chiajna, „militarii” au înregistrat o înfrângere drastică, 0-4, în Ghencea, cu FK Csikszereda.

Astăzi a avut loc conferința de presă premergătoare jocului, în locația deja obișnuită, localul The Scotland Yard – Gastropub. Au răspuns întrebărilor presei antrenorul principal Cosmin Stan și doi dintre jucătorii de bază ai echipei noastre, Alexandru Martinov și Petre Simon.

În continuare, redăm declarațiile oferite de cei trei la conferința de presă.

COSMIN STAN

„Timpul trece foarte repede și iată că suntem deja în fața etapei a 4-a și ne pregătim pentru jocul cu Steaua. Din punctul meu de vedere, echipele care se vor întâlni luni trec prin momente diferite. Noi suntem clar pe un trend ascendent, atât ca joc, cât și ca rezultate. Ultimul joc, cel de la Buftea, ne dă speranțe, chiar dacă sub aspectul jocului meritam mai mult decât un punct. Dar ne-am atins obiectivul acolo, pentru că ne propusesem să venim cu punct sau puncte. În schimb, Steaua are probleme în acest început de campionat. Probabil îi apasă mult faptul că nu au drept de promovare, e foarte greu de gestionat o astfel de situație și mă gândesc în primul rând la antrenorul lor. Lotul lor de jucători e foarte bun și e clar că trebuiau să facă mai multe puncte decât până în momentul actual. În prima etapă, au făcut un joc bun cu Metaloglobus. Am văzut toate echipele și cred că, în acest început de campionat, jocul Stelei cu Metaloglobus a fost cel mai bun al unei echipe de Liga a II-a de până acum. Paradoxal, nu au reușit să câștige. Au făcut-o în schimb la Slatina, deși au jucat modest și, după părerea mea, nu meritau să se impună acolo. Au fost dominați clar în final de meci de o echipă nou-promovată, dar au gestionat situația prin experiență și au luat cele trei puncte. Jocul lor mai slab de la Slatina a continuat și cu Miercurea Ciuc, meci în care au avut o nereușită totală, nu le-a ieșit jocul deloc. Se vede că e o echipă care și-a intrat foarte repede în ritm pentru prima etapă, după care s-a întâmplat ceva, au apărut poate unele probleme interne, pe care eu le pun pe seama faptului că nu au drept de promovare. Probabil că le-a dispărut entuziasmul și au probleme destul de mari, deși au unul dintre cele mai bune loturi din Liga a II-a”.

„Am trecut peste tracul de debut și am ajuns să ne bucurăm de asemenea meciuri. Toată această emulație din jurul meciului cu Steaua ne dă un impuls, un imbold pentru a face un joc bun și să scoatem puncte și din acest meci”.

„Nu știu ce să zic despre acest eșec al lor, cu 0-4. Părerile sunt împărțite. Pe de o parte, ne ajută pentru că se vede clar că au probleme și că nu sunt într-o formă fizică deosebită. Pe de altă parte, pierzând un meci acasă de o asemenea manieră, e clar că vor să spele această rușine la meciul următor. Acela fiind cel de la Dumbrăvița. Deci, nu știu dacă e un avantaj sau un dezavantaj”.

„Patru puncte după trei etape e un bilanț bun. Suntem o echipă nou-promovată și era destul de dificil începutul. Mai ales că noi nu am calculat pregătirea pentru a fi în formă maximă din prima etapă. Treptat vom începe să jucăm din ce în ce mai bine, astfel că e normal să fim mulțumiți de acest bilanț. Chiar și jocul echipei ne dă curaj pentru mai departe. Într-adevăr, poate am fi meritat chiar mai mult. A doua repriză cu Unirea Dej am dominat-o destul de clar, am fost peste adversar, apoi în meciul cu Chiajna, la 2-1, am avut foarte multe ocazii să închidem jocul. Dar, cum le-am spus și băieților, meritam să pierdem aceste puncte, pentru că au fost niște neatenții foarte mari și nu are rost să ne lamentăm. Am pierdut niște puncte pe mâna noastră, pe greșelile noastre copilărești, pe care le pun pe seama lipsei de experiență. Deci, cum suntem acum în clasament e exact realitatea”.

„Medical, stăm destul de bine. Am reușit să dăm un ritm destul de bun jucătorilor care au avut probleme medicale. Singurul cu astfel de probleme săptămâna trecută a fost Ghinescu, dar a început și el antrenamentele și cred că va fi apt pentru meciul de luni. Sperăm să nu se mai întâmple nimic neprevăzut până la meciul de luni, să avem parte de tot lotul și toți cei care vor intra pe teren să facă un meci bun. Singura problemă rămâne la Paulevici, dar și la el recuperarea merge bine și în scurt timp îl vom vedea pe teren”.

„Vlad Gâsă nu e la un nivel fizic deosebit, deși el a spus că s-a antrenat zi de zi în această vară. Mergem pe ceea ce a zis el, dar l-am văzut la antrenamente că nu e la un nivel foarte bun. Sunt însă sigur că îl vom aduce unde trebuie într-un timp foarte scurt. E un băiat care își dorește să facă performanță și care are deja o oarecare experiență în Liga a II-a, chiar dacă în ultimul timp a jucat destul de puțin. Cred că are abilitatea necesară de a trece un pic mai repede peste acest proces”.

„Perioada de transferuri se termină în 5 septembrie. Spuneam acum două săptămâni că am mai avea nevoie pe axul central de jucători cu experiență. Chiar dacă Martinov nu are experiență în Liga a II-a, eu îl consider chiar mai bun decât unul cu experiență. Îl cunosc foarte bine și avem mare nevoie de aportul lor. E clar că prin venirea lui, viteza noastră de joc va crește mult mai mult. Ca să dau din casă, vă zic că dacă ar fi trebuit să aleg între un jucător cu experiență și Martinov, cu ochii închiși l-aș fi ales pe Martinov. Sper că el nu aude…”.

ALEXANDRU MARTINOV

„Cu Steaua va fi un meci dificil. Ei vor veni extrem de montați să spele rușinea de etapa trecută. Să pierzi acasă cu 4-0, la lotul pe care îl au, e o problemă. Nu știu exact ce se întâmplă la ei în echipă. Dar eu am încredere în băieți și cred că vom face un meci foarte bun. E genul de meci care ne motivează suplimentar”.

„Am vrut să mă întorc la Dumbrăvița pentru a continua să construiesc ce am început aici. La Brașov nu m-am simțit bine, nu m-am acomodat și am reziliat cu cei de acolo. Cred că aveam nevoie de această experiență, am mai schimbat un pic mediul iar acum m-am întors cu forțe noi. Am regăsit echipa într-o formă foarte bună, bine pregătită fizic. Se vede că putem face față la nivelul Ligii a II-a, dar mai avem mult de muncă. Cred că putem prinde și play-off-ul!”.

PETRE SIMON

„Va urma un meci destul de greu, cu echipa poate cea mai bună din Liga a II-a. Steaua are foarte mulți jucători cu experiență, care au realizat ceva în fotbal. Cred că dacă vom fi capacitați foarte bine, vom face un meci foarte bun. Jucăm acasă și avem foarte mulți susținători alături de noi. Suntem încrezători în forțele noastre. În ultimele meciuri, am demonstrat că suntem un grup unit și că avem un cuvânt de spus la acest nivel”.

„Mă simt foarte bine la Dumbrăvița, îmi place! Am întâlnit un grup neașteptat de bun și sunt convins că această experiență mă va ajuta să fac pasul spre un nivel și mai înalt. După părerea mea, în Liga a II-a nivelul e destul de modest. Cred că suntem o echipă bună pentru acest nivel și avem șansa să ne clasăm destul de sus în clasament”.

„Într-adevăr, am fost inițial chemat la Ripensia. Am văzut ce a declarat antrenorul lor (n.r. – că nu poate aduce un plus echipei), dar nu m-a descurajat deloc. Asta a fost, așa s-a întâmplat și am mers mai departe”.