„Așteptăm cu nerăbdare să jucăm din nou la Dumbrăvița!”

Echipa noastră de fotbal se pregătește de revenirea la Dumbrăvița după mai bine de o lună și jumătate. În etapa a 8-a a Ligii a II-a, primim vizita echipei Metaloglobus București. Meciul e programat sâmbătă, la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”.

Înaintea partidei, am stat de vorbă cu antrenorul principal Cosmin Stan:

Cosmin, cum i-ai simțit pe băieți după eșecul de săptămâna trecută, de la Târgoviște? Au fost excesiv de supărați sau, din contra, motivați să demonstreze că acel 0-4 a fost doar un accident?

Prima variantă. Au fost excesiv de supărați, aș zice chiar tensionați, dar și pentru că i-am certat destul de rău după jocul de la Târgoviște. I-am certat pentru că am spus că nu vom mai ajunge în situația meciurilor din sezonul trecut în care am pierdut clar. Am crezut că am depășit această fază, dar meciul de la Târgoviște ne-a întors de unde am plecat. Astfel că am încercat să îi fac să înțeleagă că meciuri de genul acesta ne trag în jos din toate punctele de vedere. Sper să nu mai trăim așa ceva. Vom vedea sâmbătă dacă vorbele mele au avut efect.

După aproape 50 de zile, jucați din nou acasă, la Dumbrăvița. Cât de importantă e revenirea pe stadionul pe care îl cunoașteți atât de bine și cum se prezintă acum gazonul?

Gazonul arată foarte bine, e o îmbunătățire evidentă față de ultimul meci pe care l-am jucat la Dumbrăvița, cel contra Corvinului. Așteptăm cu nerăbdare să jucăm din nou la Dumbrăvița și chiar să ne antrenăm din nou la Dumbrăvița. Astăzi (joi) va fi primul antrenament după foarte mult timp pe care îl facem pe terenul nostru.

Cum vezi meciul cu Metaloglobus, o echipă ce a avut un program greu până acum dar a reușit săptămâna trecută prima sa victorie?

Va fi un meci foarte greu. Și din cauza faptului că venim după înfrângerea de la Târgoviște, dar și prin victoria lor de săptămâna trecută, cu o echipă bună a campionatului, Ceahlăul Piatra Neamț. Probabil că au început să se obișnuiască cu cerințele noului antrenor. Ianis Zicu e un antrenor care propune un fotbal ofensiv. Foarte multe echipe au jucători experimentați, la fel și Metaloglobus, deci ne-am obișnuit deja cu situația aceasta. Cred că va fi cu atât mai greu meciul de sâmbătă, au foarte mulți jucători obișnuiți cu ligile superioare, în comparație cu lotul nostru.

Cum se prezintă situația medicală din lot?

Nu avem probleme medicale majore. Sunt încă jucători care nu și-au revenit complet după accidentările pe care le-au avut. Mă refer la Martinov, care a avut o entorsă, la Țieranu, care încă are dureri în zona inghinală și alții care sunt nerefăcuți în totalitate. Dar în acest moment, singura absență certă e Salhi, care își ispășește a treia și ultima etapă de suspendare.