„Bestia nera” pentru Șoimii Lipova

CSC Dumbrăvița a reușit o victorie extrem de importantă astăzi, în singura rundă intermediară din play-off-ul Ligii a III-a. Băieții noștri s-au impus cu 1-0 pe stadionul „Motorul” din Arad, în fața celor de la Șoimii Lipova. Unicul gol a fost înscris în minutul 89, de Ghinescu, intrat din postură de rezervă.

Meciul de pe Mureș s-a disputat sub semnul echilibrului, însă ambele echipe au încercat să joace deschis, ofensiv, pozitiv. Au fost ocazii de ambele părți, primele aparținând Lipovei, cu șuturi de la distanță expediate de Gavrilă și Filimon, dar Trifon a fost la post. În minutul 9, Martinov a finalizat un prim contraatac periculos al Dumbrăviței cu un șut cu efect, de la 15 metri, respins în lateral de Iliescu. Zurbagiu s-a aflat și el în prim-plan, în minutul 29, atunci când la un corner executat din dreapta de Martinov, la prima bară, căpitanul nostru a reluat spre poartă, dar Iliescu a izbutit să respingă.

S-a jucat la fel de deschis și în repriza secundă, Lipova fiind tot mai periculoasă, mai ales după intrarea lui Capătă. În minutul 82, experimentatul atacant a reluat cu capul din șase metri, dar Trifon a respins, iar peste patru minute a tras din unghi, dar portarul nostru a reținut, lângă bară.

Balanța s-a înclinat în favoarea noastră în minutul 89, atunci când Martinov a primit balonul în partea dreaptă și i-a așezat, la bara a doua lui Răzvan Ghinescu, iar decarul a pus latul și a scuturat plasa.

CSC Dumbrăvița se transformă în „bestia nera” pentru Șoimii Lipova, acesta fiind al treilea succes consecutiv la zero în fața grupării arădene. În plus, victoria de azi contează enorm în clasament, în condițiile în care ne-am îndepărtat la trei lungimi de ocupanta locul 3, Crișul Chișineu Criș – următorul nostru adversar – care a remizat alb cu Ghiroda.

Șoimii Lipova (antrenor Flavius Sabău): Iliescu – Suslak, Nicolescu, A. Popa, Aldan (74, Nagy) – Prună (57, Dobrean), Gavrilă, Sahli, Brad (69, Ciubăncan) – Modan (74, Capătă), Filimon
CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Bura-Koț, Bain (87, Ilan), Moțiu – Tismonar, Schinteie (64, Olaru), Zurbagiu, Martinov (90+2, Paunchici), L. Bodri – Paulevici (87, Gologan), Făgărășanu (64, Ghinescu)

„De cele mai multe ori, legea compensației e valabilă în fotbal. Noi am pierdut punctele de la Chișineu Criș în minutele de prelungire, Lipova a câștigat două meciuri în prelungiri cu Ghiroda, iar astăzi s-a întors roata. Dar la sfârșitul unui campionat, balanța e tot timpul echilibrată. E foarte greu să fii o echipă care să câștige doar în minutul 90. Mai era Napoli, acum câțiva ani, dar ei antrenau lucrul acesta, ceea ce e foarte greu spre imposibil. Meciul de astăzi a fost echilibrat, între două echipe care s-au străduit să mențină posesia. Nu ne-a ieșit tot timpul, nici nouă și nici lor, dar ambele echipe cred că au dat totul. S-a simțit puțină oboseală după meciurile din weekend, dar e normal, pentru că e singura etapă intermediară, iar echipele nu sunt obișnuite cu un asemenea ritm. Am încercat cu Tismonar mijlocaș dreapta și cu Bodri pe stânga. Riscăm, așa cum spuneam și după meciul trecut, pentru că de aceea e frumos fotbalul. Încercăm să jucăm cât mai ofensiv și ne-a ieșit. Tismonar chiar a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren. Am avut foarte mari dubii privind folosirea lor în bandă, dar avea o asemenea naturalețe… Nici nu-mi vine să cred cât de bine a putut să joace”, ne-a declarat antrenorul Cosmin Stan.

Următorul meci pentru echipa noastră va avea loc vineri, de la ora 18.00, pe stadionul „Ștefan Dobay” contra echipei din Chișineu Criș.