Bilanț pozitiv în amicalele iernii

Fotbaliștii noștri au încheiat seria meciurilor de verificare din această pauză competițională. Șirul testelor a început la final de ianuarie și s-a încheiat, iată, la început de martie. În total au fost 10 partide, cu adversari de categorii valorice diferite, bilanțul general al alb-verzilor fiind unul pozitiv.

Elevii lui Cosmin Stan au obținut opt victorii în cele zece meciuri de verificare, celelalte două fiind pierdute. În aceste confruntări, alb-verzii au demonstrat o remarcabilă poftă de gol, reușind să înscrie de 32 de ori (adică, în medie, 3,2 goluri pe meci!). O singură dată s-a întâmplat ca echipa noastră să nu înscrie în această iarnă, în eșecul cu 0-7 din fața divizionarei secunde Politehnica Timișoara, venit la începutul perioadei de pregătire.

Cele 32 de goluri au fost împărțite între 12 jucători, din toate compartimentele. Iată-i pe marcatorii noștri din amicale:

9 goluri – Făgărășanu

6 goluri – Tismonar

3 goluri – Ghinescu, Ciubotariu

2 goluri – Martinov, Grigoriu, Bura-Koț

1 gol – Bodri, Zurbagiu, Olaru, Gologan, Bain

Ar mai fi de remarcat că, dintre marcatori, patru sunt jucători sosiți în această pauză competițională – Făgărășanu, Ciubotariu, Grigoriu, Olaru.

Pe plan defensiv, merită menționat faptul că în jumătate dintre teste echipa noastră nu a primit gol. Mai mult decât atât, au fost legate patru meciuri consecutive cu poarta intactă (cu Progresul Pecica, Cocoșul Orțișoara, Gloria Cermei și Avântul Periam). Mai exact, a fost un interval de 427 de minute consecutive de joc în care alb-verzii nu au încasat niciun gol (între minutul 80 al jocului cu UVT și minutul 57 al celui cu „CAO”).

Iată recapitularea jocurilor de verificare din această iarnă și marcatorii din fiecare partidă:

  • Ripensia U19 – CSC Dumbrăvița 2-4

Popescu 45, Avramescu 89 – L. Bodri 15, Zurbagiu 48, Ghinescu 57, 73

  • Politehnica Timișoara – CSC Dumbrăvița 7-0

Olariu 9, Ursu 26, Giosu 70, Iamandache 73,78, D. Andrei 76, 85

  • CSC Dumbrăvița – CSU UVT 5-3

Făgărășanu 12, 50, 53, Ciubotariu 78, Martinov 85 – Vucea 14, Fl. Olariu 62, Boghian 80

  • CSC Dumbrăvița – Progresul Pecica 2-0

Tismonar 14, Olaru 90

  • Cocoșul Orțișoara – CSC Dumbrăvița 0-2

Gologan 52, Tismonar 69

  • Gloria Lunca Teuz Cermei – CSC Dumbrăvița 0-8

Tismonar 10, 25, Martinov 15, Ciubotariu 38, Făgărășanu 70, 75, 79, 86

  • Avântul Periam – CSC Dumbrăvița 0-1

Bain 70

  • C.A. Oradea – CSC Dumbrăvița 2-1

S. Jurj 57, 85 – Ciubotariu 90

  • CS Comloșu Mare – CSC Dumbrăvița 1-2

Pecarov 18 – Grigoriu 36, Ghinescu 70

  • CSC Dumbrăvița – Politehnica Timișoara U17 7-0

Tismonar 18, 40, Făgărășanu 28, 30, Bura-Koț 25, 74, Grigoriu 64

„E bine să oricând să câștigi!”

Antrenorul echipei noastre, Cosmin Stan, a făcut o scurtă analiză a rezultatelor înregistrate în această perioadă de pregătire:

„Consider că și rezultatele din amicale contează. Având multe victorii, automat crește și moralul. Sunt mulți copii în lotul nostru, mulți au venit în această iarnă, unii chiar nu au jucat niciodată la nivel de seniori. Probabil că aceste victorii sunt importante pentru ei. Nu facem un scop în sine din meciurile amicale, dar e clar că și ele contează. În perioada de pregătire din vară, n-am pierdut niciun meci. Multă lume spunea că amicalele sunt una, iar jocurile oficiale sunt alta. Am început campionatul, iar prima înfrângere am avut-o abia în etapa a șaptea, deci parcursul a fost foarte bun și acolo. Eu zic că e bine oricând să câștigi, indiferent de meci!”.