Bucurie cu repetiție

CSC Dumbrăvița a spart gheața în play-off-ul Ligii a III-a, reușind astăzi primele goluri și prima victorie din această fază. A fost 2-0 cu Șoimii Lipova, la ceva mai mult de o lună de la victoria cu 3-0, de la Arad, de la precedenta confruntare directă. Cu acest succes, echipa noastră urcă provizoriu pe locul 2, cel puțin până la meciul de mâine dintre Crișul Chișineu Criș și CSC Ghiroda,

Prima repriză de pe arena „Ștefan Dobay” s-a disputat sub semnul echilbrului. Lipova a avut mai mult posesia, dar formația noastră a răspuns prin câteva șanse clare de gol. Prima ocazie mare a venit în minutul 11, atunci când Tismonar a scăpat singur cu Buta, dar șutul său, din lateral stânga, a fost respins cu piciorul de goalkeeperul lipovanilor. Modan a răspuns pentru oaspeți, în minutul 20, cu un șut puternic, de la 22 de metri, din lateral stânga, dar Trifon s-a opus și a respins în corner. Până la pauză, sărbătoritul zilei, Bura-Koț, și-a încercat norocul, după o pătrundere din propria jumătate și un șut de la 20 de metri, pe lângă poartă.

După pauză, Lipova a încercat să forțeze atacul, prin introducerea încă unui vârf experimentat, Alex Capătă, dar pericolul pentru poarta lui Trifon a venit tot prin șuturi de la distanță. Așa s-a întâmplat în minutul 62, când Nagy i-a încercat vigilența goalkeeperului nostru, cu un șut din lateral dreapta, respins însă în corner.

Pe fondul unei aparente dominări a Lipovei, au venit cele două goluri care au scris istoria meciului de azi. În minutul 64, după un contraatac, Ghinescu a centrat de pe stânga, la semiînălțime, pentru Andrei Făgărășanu, care s-a aplecat, a pus capul și a expediat balonul fără speranțe pentru Buta: transversală-gol! Apoi, în minutul 75, „Făgă” a intrat în rolul servantului, lansându-l perfect pe nou-intratul Daniel Grigoriu, în colțul careului mare, de unde l-a lobat pe Buta, ieșit din poartă. Până la final, mai putem consemna un șut al căpitanului oaspeților, Filimon (min. 84), respins în corner de Trifon.

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Bura-Koț, Bain, Moțiu – L. Bodri (61, Ilan), Schinteie (90, Vidican), Zurbagiu (cpt.), Martinov (90, Paunchici), Ghinescu – Tismonar (61, Grigoriu), Făgărășanu (85, Gologan)
Șoimii Lipova (antrenor Flavius Sabău): Buta – Nicolescu, Suslak, Aldan – Nagy, Dobrean (67, Simion), Salhi (82, Hațegan), Gavrilă (46, Brad; 76, Leric) – Ciubăncan (46, Capătă) – Modan, Filimon (cpt.)

Reacția antrenorului

„A fost un meci foarte bun al nostru și un rezultat pe măsură. Mă bucură nu atât faptul că suntem din nou pe primele două locuri, ci faptul că ne străduim să jucăm un fotbal plăcut, ofensiv. Mă bucur foarte mult și pentru linia de fund, una foarte tânără și care primește foarte greu gol. Astăzi, adversarul a fost periculos doar prin șuturi de la distanță. În rest, adversarii au fost foarte bine anihilați. În continuare, văd Lipova principala favorită la locul 2, pentru că au o echipă foarte bună. Nu știu însă de ce antrenorul lor refuză să salute la final, e pentru a doua oară când se întâmplă asta, ceea ce mi se pare o lipsă totală de fair-play”. – Cosmin Stan