Cădere totală după pauză la Miercurea Ciuc

În etapa a 11-a a Ligii a II-a de fotbal, echipa noastră a suferit un eșec drastic, în deplasarea de la Miercurea Ciuc. FK Csikszereda s-a impus cu 3-0, diferență care s-a făcut mai ales în repriza a doua, când băieții noștri au căzut fizic și psihic.

Primul mitan ne-a aparținut însă într-o oarecare măsură. După un start mai bun al gazdelor, cu o dominare teritorială în primele 20 de minute fructificată doar la raportul cornerelor (4-0), echipa noastră a pus stăpânire pe joc și a început să-și creeze ocazii periculoase. În minutul 26, pe contraatac, Martinov l-a servit excelent în careu pe Luca Bodri, care a șutat însă în blocajul apărării adverse. Alb-verzii au rămas în terenul advers, au avut și o serie de faze fixe, dar nu au găsit execuția care să-l surprindă pe Gyenge. Oarecum contrar cursului jocului, gazdele au deschis scorul în minutul 39, după un contraatac finalizat cu o centrare din dreapta a lui Gal-Andrezly, în centrul careului, de unde Richard Jelena a reluat simplu, în dreapta lui Mikloș.

La începutul reprizei a doua, Cosmin Stan a schimbat „liniile”, dar jucătorii veniți de pe bancă nu au adus nici prospețimea căutată de antrenor și nici nu au limpezit jocul. În schimb, Csikszereda a fost tot mai stăpână pe joc, tot mai prezentă în zona careului nostru, iar dominarea clară a ciucanilor s-a văzut și pe tabelă. În minutul 60, Richard Jelena a reușit „dubla”, după o pătrundere pe zonă centrală, în care a înșirat trei apărători ai formației noastre, păcălindu-l apoi și pe portarul Mikloș. Scorul final s-a stabilit în minutul 72, atunci când Lorant Kovacs a găsit și el drumul spre gol, cu un șut de la 15 metri, la firul ierbii, în dreapta portarului.

Scorul putea fi chiar mai mare, însă Veres (minutele 46, 52), El Sawy (62, 74), Suciu (83) și Ivanovici (85) nu au fructificat ocaziile pe care și le-au creat. În schimb, primul nostru șut pe poartă a venit în minutul 73, atunci când Olaru a trimis de la 23 de metri, pe direcția portarului Gyenge.

Ne întoarcem învinși de la Miercurea Ciuc, urmând să disputăm și următorul joc de campionat tot în deplasare. În etapa a 12-a, vom fi oaspeții celor de la FC Brașov, într-un meci programat duminică, 30 octombrie, de la ora 11.00.

FK Csikszereda (antrenor Francisc Dican): Gyenge – Gal-Andrezly, Kelemen (cpt.), Nemanic, Vita – Panos (82, Schieb), Sz. Veres, L. Kovacs (82, Ivanovici), Pîrvulescu (82, Csuros) – El-Sawy (74, M. Kovacs), Jelena (74, T. Suciu)

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Mikloș – Bura-Koț (65, Ungureanu), Zurbagiu (cpt.), C. Toma – Tismonar (46, Olaru), Tănase, Martinov, L. Bodri, T. Bodri (46, Ghinescu) – Paulevici (57, D. Popa), Pașcalău (46, Grancea)


Declarațiile antrenorilor

FRANCISC DICAN

„Important e că am câștigat și vreau să felicit jucătorii noștri pentru modul în care ne-am impus azi, prin multă luptă. Aspectul jocului nu m-a mulțumit în totalitate, nu jucăm încă așa cum îmi doresc eu. Nu mi-a plăcut acuratețea paselor, deciziile pe care le-am luat în unele momente, lucruri minore, care se pot corecta. Dar sper ca această victorie să ne readucă încrederea pe care am pierdut-o etapele trecute, sper să fie un restart. Ne așteaptă etapa viitoare un meci dificil la Iași, un derby, mergem acolo să jucăm. Nu avem nimic de pierdut, doar de câștigat. Azi am arătat mai bine după pauză, am avut noroc pentru că golul dat în prima repriză ne-a descătușat”.

„Dumbrăvița e o echipă harnică, fără presiune. Indiferent de ce se întâmplă, ei continuă să joace, deci e mai ușor pentru ei față de echipele care au într-adevăr un obiectiv. Noi ne propunem play-off-ul și trebuie să ne obișnuim cu această presiune. Dacă nu o putem gestiona, mai bine ne apucăm de altceva!”.

COSMIN STAN

„La modul în care am arătat în a doua repriză, am scăpat ieftin doar cu 0-3… Prima repriză a fost destul de echilibrată, adversarii nu au avut ocazii majore. Îmi aduc aminte doar de un corner unde au fost periculoși, un jucător al lor a rămas singur și a dat cu capul pe lângă, plus faza golului. În rest, nu cred că au avut nimic. A fost un joc destul de echilibrat, cu un plus pentru ei pe duelurile fizice, pe care le-au câștigat. Csikszereda e o echipă masivă, cu jucători de forță, care câștigă duelurile unu la unu. În a doua repriză, am căzut din toate punctele de vedere, am făcut foarte multe cadouri, foarte multe greșeli, am fost total neinspirați în tot ceea ce a trebuit să facem. Aș putea foarte ușor să pun această cădere pe seama meciului cu Rapid, care ne-a secătuit de energie. Dar nu voi face asta, consider că am căzut pe fondul lipsei crase de concentrare la tot ceea ce trebuia să facem în a doua repriză”.

„Am făcut multe schimbări pentru că s-a văzut lipsa de prospețime și am preferat să introduc jucători odihniți, care să fie capabili să aducă un plus. Din păcate, jucătorii veniți de pe bancă nu au adus nimic, degringolada a fost și mai mare. Am căzut cu totul, iar scorul putea lua proporții în a doua repriză. Gazdele au avut câteva ocazii foarte mari, a scos și Mikloș câteva mingi grele. La urma urmei, a fost o săptămână foarte proastă pentru noi…”.

„Din câte am văzut, se pare că nu putem duce în paralel campionatul și Cupa. Trebuie să gestionăm altfel săptămâna în care vom juca cu CFR Cluj, care e urmat de un meci de campionat la Dinamo. Vom schimba absolut tot planul pe care l-am aplicat săptămâna aceasta. Momentan, ne așteaptă tot un meci în deplasare, la Brașov, duminică dimineață. Jucătorii vor avea două zile libere, o pauză cred binemeritată după această săptămână în care am fost pe drum. Începând de marți, ne pregătim cu toate forțele pentru jocul următor”.

„Despre baza de la Miercurea Ciuc? La superlativ! Cred că acest cuvânt definește cel mai bine ceea ce am găsit aici. Așa ar trebui să fie în toată țara. Noi ne minunăm că vedem aici un stadion decent, un stadion normal de fotbal. Așa ar trebui să fie în fiecare oraș mare”.