… in etapa a VII-a, vineri, de la ora 15, dupa 2 luni de la meciul de Cupa, in care a invins pe “Stefan Dobay” cu 1 – 0, dupa care, pe traseul competitiei KO, a eliminat Crisul, la Chisineu Cris (2 – 0), si a pierdut acasa cu Politehnica Timisoara (1 – 2).

In campionat, startul lipovenilor a fost mult sub asteptari: 0 – 2 cu Ghiroda, 0 – 1 cu Crisul si 1 – 1 cu Pobeda, pe teren propriu, la Sannicolau Mic, 0 – 0 la Cermei si 2 – 2 la Curtici, in primele 5 etape. De-abia in etapa trecuta a venit prima victorie, pe teren propriu, impotriva Avantului Periam (4 – 1), meci in care antrenorul Flavius Sabău a utilizat formatia:

Iliescu – Suslak, Nicolescu, A. Popa, Aldan – Brad, Salhi, Gavrilă, Bozian – Trabalka, Filimon.

Rezerve: Buta, Polgar, Stoin, Dolga, Hațegan, Ciubăncan, Gherasim, Ban, Simion.

Dupa aceasta victorie, Soimii Lipova se afla pe locul 5 in clasament, cu 6 puncte.

Declaratii inainte de meci:

Cosmin Stan: „E devreme să vedem careul de ași (cu referire la primele 4 echipe in clasamentul sezonului regular, care vor intra in play-off – n.n.), au trecut doar șase etape, o treime din meciuri. Mai avem mult de jucat, vine Lipova la noi, știu istoricul acestor întâlniri din ultimii ani, dar ulciorul trebuie să se mai și spargă. Pentru meciul cu Șoimii sper să recuperez jucătorii accidentați și pe cei bolnavi și ne gândim doar la un rezultat pozitiv. Dar, indiferent de rezultat, punem accent pe jocul echipei.”

Marius Ciubăncan (antrenor secund Soimii): „Etapa trecută a fost importantă pentru noi, după o perioadă în care au lipsit rezultalele cu toate că jocul a fost mulțumitor. Am ratat destul de mult și a lipsit golul. Am avut ghinion în două partide când am fost egalați în minutul 90. În plus, am avut o săptămână grea atunci cu deplasare la Cermei, sâmbăta, Cupă cu Poli, marți și apoi cu Crișul acasă, vineri, am fost epuizați fizic și mental. Cu Periamul am reușit să ne descătușăm, am dat patru goluri și am mai și ratat. După fiecare meci am rămas echilibrați, la fel și acum când am câștigat. Știm ce putem, știm ce jucăm, așa că vrem să reușim să marcăm din situațiile pe care ni le creăm și totul va fi bine.

Știm că noua Dumbrăvița este o echipă care face foarte bine tranziția pozitivă. Au jucători buni de atac, au bancă bună de rezerve, dar noi avem principiile noastre de joc la care ne luăm unele măsuri împotriva modelului de joc al adversarului. Am avut un tehnician la Cermei cu Dumbrăvița, avem cam toate informațiile necesare pregătirii partidei. Au jucători importanți, Zurbagiu, dacă revine după Covid, și Martinov, care este experimentat și a făcut un joc bun și la Cermei, dar important este să fim noi concentrați. Noua Dumbrăvița joacă deschis și nouă ne convin echipele care propun fotbal, care nu se închid. Prevăd un meci frumos, cu goluri și sperăm să dăm noi unul mai mult decât adversarul. Nouă ne place să jucăm ofensiv, nu să stăm la greșeala adversarului. Vrem să construim faze, să reușim să jucăm la meciuri ceea ce pregătim cu atenție la antrenamente.”

Din cauza incidentei de peste 6 / 1000 a cazurilor de COVID-19 in Dumbravita, accesul spectatorilor în tribune se poate face pana la 50 % din capacitatea maximă si acestia trebuie sa poarte masca de protectie si să păstreze distanța de siguranță de minimum 1 metru.

Persoanele eligibile pentru a asista la meci sunt:

– persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare

– persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi de la confirmarea infectării cu SARS-CoV-2.

Accesul spectatorilor in stadion va fi gratuit, dar este necesară purtarea mastii de protectie si adeverința de vaccinare cu a doua doză, din care să reiasă că au trecut peste 10 zile de la rapel, sau dovada că se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi de la un rezultat pozitiv.