Cel mai clar succes al sezonului ne asigură salvarea!

Echipa noastră de fotbal a scăpat matematic de grijile retrogradării prin victoria de astăzi, scor 4-0, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu. A fost cel mai clar succes al acestei stagiuni, obținut de ziua de naștere a antrenorului Cosmin Stan și la care au contribuit din plin și cei mai tineri componenți ai lotului nostru.

Echipa noastră a deschis scorul la chiar prima acțiune mai periculoasă de atac. Tismonar a urcat pe flancul drept, a trimis spre centru, iar Curea a așezat balonul perfect, la 16 metri, pentru apariția lui Adrian Zaluschi, care a reluat plasat, la firul ierbii, în stânga portarului Udrea. Oaspeții au încercat să ofere o replică la golul încasat, dar lui Dragu i-a lipsit un vârf de bocanc pentru a relua balonul în poartă, în minutul 21, la centrarea de pe dreapta a lui Dulca, iar în minutul 31 Țegle a trimis prea moale, din lovitură liberă, pe direcția lui Trifon. S-a făcut în schimb 2-0, cu opt minute înainte de pauză. Piftor a speculat indecizia lui Băican, l-a depășit pe portarul Udrea, mingea a fost respinsă de același Băican până la Zaluschi, care a fost agățat în careu de Vulpe. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de cel ce marca golul victoriei și în prima etapă a sezonului, la Târgu Jiu, Răzvan Ghinescu.

În repriza a doua, formația gorjeană a părut ceva mai prezentă în joc, însă tot echipa noastră a reușit să își apropie golurile. În minutul 73, Toma a centrat de pe stânga, iar Denis Curea a înscris cu capul, din fața porții. După primul său gol în Liga a II-a, tânărul mijlocaș a fost înlocuit de Andrei Toroc, fotbalist ce abia la mijlocul lui iulie va împlini 16 ani. Aflat la doar a doua prezență în Liga a II-a, juniorul crescut la grupa U17, pregătită de Silviu Bălace, a reușit și el să marcheze, în minutul 82. Martinov a recuperat la 25 de metri, a trimis cu capul în față, pentru apariția lui Toroc, care nu a reușit să fie blocat de Vulpe și l-a învins la rândul său pe Udrea. Putea fi chiar 5-0 în minutul 87, atunci când un alt nou-intrat, Luca Bodri, a reluat din unghi, din stânga, însă portarul gorjenilor a reușit să respingă.

S-a încheiat 4-0, iar echipa noastră a scăpat matematic de grijile retrogradării. În acest moment, sunt 10 puncte diferență față de echipa aflată pe locul de baraj, Progresul Spartac București, pe care o vom vizita săptămâna viitoare, în ultima deplasare a acestui sezon.

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Tismonar, Zurbagiu (cpt.), C. Toma, Ghinescu (66, Gîsă) – Tănase, Salhi – Curea (74, Toroc), Zaluschi (66, Niakate), Piftor (74, Martinov) – Paulevici (78, L. Bodri)

Viitorul Târgu Jiu (antrenor Călin Cojocaru): Udrea – Vulpe, Rogac (56, Stepanenko), Băican, Gojda – Acolatse, Brînzan (46, Dănescu) – Al. Dulca (60, Raicea), Țegle (cpt.), Dodoi (46, Nsiah) – Cl. Dragu (79, Gîrbiță)

Declarații Cosmin Stan

„Acesta era meciul care ne aducea menținerea în Liga a II-a și m-am temut să nu fie o presiune suplimentară pe jucători. Dar mi-am dat seama de când i-am văzut venind de dimineață la stadion, erau foarte hotărâți și am simțit că azi va fi un meci fără istoric. Diferența s-a făcut exact aici, pentru că noi ne-am dorit foarte mult, ei au venit ca în vacanță pentru că erau salvați de săptămâna trecută și probabil că nu s-au putut capacita pentru jocul de azi. În schimb, noi am făcut exact ce a trebuit și zici că am făcut jocul vieții! Fiecare dintre noi a dat totul să iasă meciul așa cum ne-am dorit!”.

(Despre golurile tinerilor Toroc și Curea) „E clar că Toroc e cel mai tânăr marcator al sezonului în Liga a II-a. E un copil foarte talentat, sper să continue mai departe tot așa, să rămână la fel de serios, pentru că îi văd un viitor mare. Să ai o asemenea naturalețe la 15 ani, e mare lucru! Lui Curea chiar i-am zis înainte de meci «Ar fi cazul să spargi gheața. Cred că vei da primul gol astăzi!». Mă bucur că așa s-a întâmplat și mă bucur că nu l-am schimbat, pentru că era programat pentru schimbare în următoarele cinci minute. Un copil foarte talentat și el!”.

(Despre salvarea de la retrogradare) „E o încununare în momentul de față, o relaxare foarte mare până la sfârșitul lunii iunie. Rezultatele acestea ne obligă pentru sezonul viitor. Sper să fie totul în regulă, să primim certificarea. O să pregătim multe surprize plăcute celor care ne simpatizează! Comparativ cu promovarea de anul trecut, la Reșița am trăit mult mai intens pentru că am ajuns la penalty-uri. Înainte de joc, starea de spirit era cam aceeași cu cea de astăzi. Dar cum azi meciul a fost fără istoric și am câștigat foarte clar, nu a fost presiunea de anul trecut de la Reșița. Dar consider că menținerea noastră în Liga a II-a, faptul că am făcut 33 de puncte și mai avem două etape, cred că e o performanță mai mare decât promovarea noastră din Liga a III-a”.

(Despre ziua sa de naștere, care e chiar astăzi) „Această aniversare chiar că nu o să o uit până închid ochii! S-a nimerit să fie menținerea în Liga a II-a chiar de ziua mea. Ce poate fi mai frumos decât atât! Cred că m-a pupat jumătate din stadion, oameni pe care nu i-am văzut în viața mea!”.