CIFRE | Tinerețea, principalul atu al alb-verzilor

CSC Dumbrăvița a încheiat sezonul de toamnă pe locul 4 în clasamentul Seriei a 8-a din Liga a III-a. Prezența în play-off e aproape asigurată, în condițiile în care diferența de puncte față de următoarele clasate e de patru, respectiv șase puncte, cu trei etape înainte de final. Performanța elevilor lui Cosmin Stan e cu atât mai remarcabilă cu cât lotul utilizat în această toamnă are o medie de vârstă de numai 22,3 ani!

20 de jucători au fost utilizați cel puțin o dată în cele 13 meciuri pe care CSC Dumbrăvița le-a disputat în sezonul de toamnă. Cel mai vârstnic dintre ei e căpitanul Costel Zurbagiu (30 de ani). La polul opus, se situează mijlocașul împrumutat de la Politehnica Timișoara, Luchian Gologan (17 ani). De altfel, cel din urmă a reușit să își treacă numele și pe lista marcatorilor, la ultimul meci disputat în acest an, cu Gloria Lunca Teuz Cermei.

Ar mai fi de remarcat că jumătate din jucătorii utilizați în sezonul de toamnă sunt născuți cel mai devreme în anul 2000! De asemenea, compartimentul cel mai tânăr e cel al fundașilor, unde media de vârstă e de numai 20,3 ani.

Iată lista jucătorilor folosiți pe parcursul actualului sezon, alături de vârsta pe care au împlinit-o în cursul anului 2021:

Portari: Cătălin Trifon (22), Alexandru Ciui (27)
Fundași: Sebastian Bura-Koț (22), Andrei Andrei (19), Adrian Bain (19), Bogdan David (20), Mirijan Maric (19), Radu Motreanu (23);
Mijlocași: Costel Zurbagiu (30), Alexandru Martinov (24), Alexandru Tismonar (19), Răzvan Ghinescu (28), Vlad Degău (19), Dumitru Schinteie (29), Luca Bodri (21), David Berivoiescu (22), Florin Dobie (20), Luchian Gologan (17);
Atacanți: Alexandru Pițuc (20), Dragan Paulevici (27)