Cifrele promovării: Procentaj de aproape 70% în deplasare!

Faptul că echipa noastră de fotbal a obținut promovarea în Liga a II-a în deplasare nu e deloc o întâmplare. Cosmin Stan și băieții săi s-au descurcat de minune în meciurile disputate pe teren străin, reușind să se întoarcă la Dumbrăvița cu aproape 70% dintre punctele puse în joc!

În sezonul care a dus la accerederea istorică în Liga a II-a, CSC Dumbrăvița a disputat 14 meciuri în deplasare. Dintre acestea, opt au fost câștigate, cinci s-au încheiat la egalitate (inclusiv returul de la Reșița care, din punct de vedere statistic, e o remiză!) și numai unul singur s-a soldat cu o înfrângere.

Unicul eșec extern a fost suferit în etapa a 8-a a sezonului regular, la Dudeștii Vechi, 0-2 cu Pobeda. Despre acel meci, pe care îl consideră cel mai slab din întreaga stagiune, antrenorul Cosmin Stan ne-a declarat, într-un interviu pe care îl veți putea citi în întregime în această după-amiază:

„Și acolo am avut absenți. Nu l-am avut pe căpitanul echipei, pe Zurbagiu, nu am avut motorul echipei, pe Martinov, și nici pe unul dintre cei mai constanți jucători ai sezonului, pe Ghinescu. În primele minute, am avut o ocazie foarte mare la 0-0, prin Motreanu, care a șutat în transversală, mingea a căzut pe linia porții iar apoi a ieșit afară. Cred că dacă dădeam gol acolo, am fi câștigat și acel joc!”.

Cosmin Stan

Așadar, în meciurile de pe teren străin, băieții noștri au adunat 29 de puncte dintr-un total de 45 posibile, ceea ce ne indică un procentaj de 69,05%.

În deplasare, echipa noastră a stat mult mai bine decât în meciurile de acasă, unde a adunat numai 51,1% din punctele puse în joc. În total, de-a lungul sezonului promovării, CSC Dumbrăvița și-a trecut în cont 59,77% din punctele posibile!

Bilanț acasă

Meciuri        Victorii        Egaluri         Înfrângeri    Golaveraj     Puncte

15                6                  5                  4                  22-16           23

Bilanț deplasare

Meciuri        Victorii        Egaluri         Înfrângeri    Golaveraj     Puncte

14                8                  5                  1                  30-9             29

Bilanț total

Meciuri        Victorii        Egaluri         Înfrângeri    Golaveraj     Puncte

29                14                10                4                  52-25           52