Cifrele promovării | Tinerețea, caracteristica generală a echipei

CSC Dumbrăvița a izbutit o promovare istorică în Liga a II-a, folosindu-se de un lot cu puțină experiență. După ce am arătat că numai cinci dintre jucătorii care au evoluat în sezonul de primăvară au mai activat la nivelul eșalonului secund, acum dublăm această afirmație prin prezentarea mediei de vârstă a lotului. Aceasta e de fix 23 de ani, iar cel mai tânăr compartiment este cel al fundașilor!

21 de jucători au fost utilizați pe parcursul celor 16 meciuri disputate în 2022 de echipa noastră. Dintre ei, cei mai tineri au fost cei doi juniori împrumutați de la Politehnica Timișoara, Luchian Gologan și Tudor Moțiu, care în prima jumătate a acestui an și-au serbat majoratul. La polul opus, cei mai vârstnici componenți ai lotului nostru sunt căpitanul Costel Zurbagiu și atacantul Andrei Făgărășanu, ambii născuți în anul 1991.

La calculul mediei de vârstă a celor 21 de jucători utilizați am luat ca reper fix vârsta pe care aceștia o împlinesc pe parcursul anului 2022. În aceste condiții, e de remarcat că media cea mai scăzută din echipă se regăsește la nivelul fundașilor: 20,3 ani! Cel mai vârstnic dintre ei e Sebastian Bura-Koț (23 de ani), iar cel mai tânăr e deja menționatul Tudor Moțiu (18). În ciuda tinereții, apărarea noastră s-a descurcat mai mult decât onorabil, echipa noastră încasând 12 goluri în cele 16 jocuri disputate. Mai mult, în această primăvară am contabilizat 7 jocuri fără gol primit de alb-verzi!

Urmează, ca medie de vârstă, compartimentul mijlocașilor (11 jucători – medie 22,9 ani), cel al portarilor (25,5 ani) și apoi al atacanților (29,5 ani).

Pe de altă parte, 12 din cei 21 de jucători folosiți în sezonul de primăvară sunt născuți cel mai devreme în anul 2000! Ponderea la nivelul lotului e de 57%, în creștere față de sezonul de toamnă, când exact jumătate dintre componenții lotului s-au născut în 2000 sau mai târziu. Și totuși, media de vârstă a lotului a crescut față de prima parte a campionatului, de la 22,3 ani la 23 de ani!

Iată lista completă a jucătorilor utilizați în a doua parte a stagiunii care ne-a adus promovarea (în paranteză sunt trecute vârstele pe care ei le împlinesc în anul 2022):

Portari: Cătălin Trifon (23), Alexandru Ciui (28);

Fundași: Sebastian Bura-Koț (23), Adrian Bain (20), Tudor Moțiu (18), Eduard Amariei (19), Răzvan Ilan (21), Rareș Vidican (21);

Mijlocași: Costel Zurbagiu (31), Alexandru Tismonar (20), Dumitru Schinteie (30), Andrei Olaru (19), Alexandru Martinov (25), Răzvan Ghinescu (29), Luchian Gologan (18), Goran Paunchici (20), Luca Bodri (22), Daniel Grigoriu (19), Cosmin Ciubotariu (19);

Atacanți: Andrei Făgărășanu (31), Dragan Paulevici (28)