Cifrele promovării | Urcare în Liga a II-a, cu jucători ce totalizează 72 de meciuri în eșalonul secund

Promovarea în Liga a II-a a echipei noastre e cu atât mai remarcabilă cu cât foarte puțini jucători din lotul ce a încheiat sezonul au mai avut experiențe la nivelul eșalonului secund. Practic, sunt cinci jucători care se pot lăuta cu meciuri la acel nivel: Răzvan Ghinescu, Costel Zurbagiu, Andrei Făgărășanu, Goran Paunchici și Tudor Moțiu. Împreună, cei cinci au adunat 72 de meciuri în Liga a II-a și au marcat în total 5 goluri!

Cel mai experimentat jucător la nivelul ligii secunde e Răzvan Ghinescu. Decarul formației noastre a evoluat acolo pentru Politehnica Timișoara, în edițiile 2016/2017, 2017/2018 și prima jumătate a sezonului 2018/2019. În total, „Ghine” a strâns 44 de meciuri în „B”, având și trei goluri marcate.

Căpitanul formației noastre, Costel Zurbagiu, are la activ 11 prezențe în Liga a II-a, toate pentru Ripensia Timișoara și toate în returul sezonului 2017/2018. Tot 11 meciuri în „B” are și Andrei Făgărășanu, în ediția 2013/2014, când a evoluat pentru Metalul Reșița. „Făgă” a reușit atunci să și scuture plasa în două rânduri.

Mai recent, însă și mai puțin, au activat în Liga a II-a doi dintre tinerii din lotul nostru. Mijlocașul Goran Paunchici s-a aflat în lotul echipei Viitorul Târgu Jiu, pentru care a strâns patru prezențe în prima parte a ediției 2020/2021. Iar două meciuri în eșalonul secund are fundașul Tudor Moțiu, chiar în sezonul recent încheiat, 2021/2022, pentru clubul de care aparține, Politehnica Timișoara.

Desigur, ei nu sunt singurii jucători cu prezențe în „B” care s-au alfat în lotul nostru pe parcursul acestui sezon. Radu Motreanu, fundașul dreapta care a activat în alb-verde până în iarna trecută, avea 78 de meciuri în Liga a II-a, pentru timișorenele ACS Poli și ASU Politehnica. Regretatul Marjan Maric (7 meciuri), Florin Dobie (2 meciuri) și David Berivoiescu (1 meci) au activat în liga secundă pentru Ripensia Timișoara. Și tot pentru roș-galbeni, are bifat un meci în Liga a II-a și Alexandru Benea, fundașul pe care, din păcate, nu ne-am putut baza pe toată durata sezonului, din pricini medicale.