Cifrele sezonului: Dumbrăvița, printre cele mai disciplinate echipe din Liga a II-a

În cele 16 etape scurse din Liga a II-a în sezonul de toamnă, echipa noastră se remarcă prin numărul mic de avertismente și de eliminări. În total, jucătorii noștri au văzut 35 de cartonașe galbene și două cartonașe roșii. În privința „galbenelor”, alb-verzii sunt la egalitate cu o altă nou-promovată, CSM Slatina, iar mai puține au încasat doar cei de la FK Csikszereda, 29.

La calculul celor 35 de cartonașe galbene s-au luat în considerare și dublele avertismente primite de Răzvan Ghinescu și Toma Bodri în meciul cu CSA Steaua, 0-3, din etapa a 4-a. Cele mai multe cartonașe le-a încasat echipa noastră în jocul câștigat pe terenul lui Minaur Baia Mare, în etapa a 7-a – 7. În schimb, trei partide au fost încheiate fără avertismente în contul băieților noștri: meciurile de acasă cu Unirea Slobozia (2-4) și Politehnica Iași, precum și jocul din cea mai recentă etapă disputată, deplasarea de la CSC Șelimbăr (3-0).

Într-un top al celor mai multe cartonașe galbene încasate se situează CSC Șelimbăr, cu 53 de avertismente. Urmează Ripensia Timișoara – 49 și CSA Steaua București – 46.

În privința cartonașelor roșii, echipa noastră a suferit două eliminări în sezonul de toamnă, ambele pe parcursul aceluiași meci. E vorba despre partida mai sus amintită, cu CSA Steaua, când Răzvan Ghinescu și Toma Bodri au fost trimiși mai devreme la vestiare. Nicio echipă nu a acumulat mai mult de trei eliminări în sezonul de toamnă, la acest nivel situându-se patru formații – Unirea Dej, Politehnica Timișoara, FC Brașov și CSA Steaua. De cealaltă parte, trei formații au încheiat această parte a campionatului fără cartonașe roșii – Viitorul Târgu Jiu, Metaloglobus București și CSC Șelimbăr (interesant, fiind vorba de liderul în ceea ce privește „galbenele”!).

În ceea ce privește echipa noastră, constatăm că niciun jucător nu a încasat mai mult de trei cartonașe galbene în sezonul de toamnă. Din cei 26 de jucători utilizați în Liga a II-a, 16 au văzut cel puțin un cartonaș galben pe parcursul actualei ediții de campionat.

Iată situația avertismentelor din echipa noastră

3 – Tănase, Grancea, Ghinescu, T. Bodri, Gîsă, Paulevici, Martinov;

2 – Ungureanu, Olaru, Tismonar, C. Toma, Bura-Koț;

1 – Pașcalău, Curea, Mikloș, L. Bodri

Cartonașe roșii

1 – Ghinescu, T. Bodri