Cifrele sezonului: Suntem echipa cu cei mai mulți marcatori din Liga a II-a

Fotbaliștii au luat vacanță la finalul săptămânii trecute, așa încât avem prilejul să tragem câteva concluzii și să aruncăm un ochi pe statisticile sezonului de toamnă. Deși se află la prima participare în Liga a II-a, Dumbrăvița a reușit să aibă un impact asupra acestui eșalon. Acest fapt e relevat chiar de cifre. De pildă, alb-verzii formează echipa care a dat cei mai mulți marcatori în cele 16 etape scurse din acest campionat – nu mai puțin de 12!

Până spre finalul sezonului de toamnă, în echipa noastră nu s-a conturat un marcator propriu-zis, doar forma excelentă etalată de Petre Simon contrazicând această constatare. Chiar și așa, se remarcă în primul rând spiritul colectiv când vine vorba de formația noastră, nu mai puțin de 12 jucători trecându-și numele pe lista marcatorilor în sezonul de toamnă al Ligii a II-a. Mai mulți decât la orice altă combatantă din acest eșalon, într-o asemenea ierarhie urmând Unirea Slobozia, Unirea Dej și Dinamo București, cu câte 11 marcatori diferiți. La polul opus se află Metaloglobus București, cu doar 5 jucători care au scuturat plasele porților adverse.

Ar fi fost chiar 13 marcatori în acest bilanț pentru formația noastră, dar în derby-ul cu Ripensia, creditat cu unicul gol a fost căpitanul roș-galbenilor, Gabriel Stoi, care a deviat decisiv în propria poartă mingea șutată din lovitură liberă de Alexandru Tismonar.

Iată-i, deci, pe cei 12 marcatori ai echipei noastre din sezonul de toamnă (statistica se axează pe jocurile de campionat, dar pentru a avea o imagine de ansamblu vom adăuga și reușitele din Cupa României):

4 goluri: PETRE SIMON (+2 în Cupă)

2 goluri: CĂLIN TOMA (+2 în Cupă), RĂZVAN GHINESCU, ALEXANDRU MARTINOV, DRAGAN PAULEVICI;

1 gol: TOMA BODRI (+1 în Cupă), VLAD GÎSĂ, ADRIAN UNGUREANU, COSTEL ZURBAGIU, DANIEL GRIGORIU, PATRICK PAȘCALĂU (+1 în Cupă), LUCA BODRI

În total, echipa noastră a marcat 20 de goluri în campionat în sezonul de toamnă, numărându-se printre cele mai ofensive echipe care iernează în zona play-out. De la locul 7 în jos, mai multe reușite are doar FK Csikszereda – 22, iar la egalitate cu formația noastră de mai află Viitorul Târgu Jiu.