Cifrele sezonului: Tănase – liderul prezențelor; Zurbagiu – liderul minutelor jucate

În stagiunea de toamnă recent încheiată, echipa noastră de fotbal a rulat 27 de jucători în cele 21 de meciuri oficiale (16 în campionat și 5 în Cupa României). În cele ce urmează, ne vom apleca asupra cifrelor de prezență din această parte a sezonului, cu precădere pe ceea ce s-a întâmplat în campionat.

În cele 16 etape scurse din Liga a II-a, pentru CSC Dumbrăvița au evoluat 26 de jucători (2 portari și 24 de jucători de câmp). Cele mai multe meciuri disputate le-a strâns mijlocașul Ionuț Tănase (foto) – singurul jucător al alb-verzilor care a apărut în toate cele 16 jocuri de campionat! „Tase” a adunat, în total, 20 de meciuri oficiale în stagiunea de toamnă, la cele din Liga a II-a adăugându-se 4 în Cupa României (a lipsit doar la meciul cu CFR Cluj).

Cu toate acestea, într-un clasament al minutelor jucate, pe primul loc se situează căpitanul echipei noastre, Costel Zurbagiu – 1.297 de minute (în acest calcul nu se iau în considerare prelungirile partidelor). Liderul vestiarului alb-verde a fost titular în 15 meciuri și integralist în 14, fiind schimbat doar în jocul pierdut în deplasare, cu Metaloglobus.

În ceea ce privește numărul de meciuri începute ca titular, la conducere e același Costel Zurbagiu, care a figurat, cum spuneam, de 15 ori în primul 11 în jocurile de campionat. Urmează șapte jucători care au adunat cel puțin 10 prezențe în formula de start: Tănase (14), C. Toma, L. Bodri, Martinov (câte 13), Trifon, Bura-Koț (câte 12), Paulevici (10). Pe de altă parte, trei dintre jucătorii care au bifat minute în acest sezon al Ligii a II-a nu au fost niciodată titulari – Daniel Grigoriu (5 apariții), Denis Blickling (2) și Sergiu Sabău (1). Cel din urmă e, de altfel, singurul jucător folosit în acest campionat care s-a despărțit pe parcurs de echipa noastră, el fiind utilizat în meciul de debut în Liga a II-a, la Târgu Jiu, unde a bifat ultimele 14 minute ale jocului.

O altă situație aparte este cea a antrenorului cu portarii Alex Ciui, care a rămas rezervă la cinci jocuri de campionat în acest sezon, bifând o prezență între buturi în Cupa României, la jocul din Gruia, cu CFR Cluj. De asemenea, în primele două etape ale sezonului a fost înscris pe raportul de joc și Răzvan Ilan, neutilizat însă în confruntările cu Viitorul Târgu Jiu și Unirea Dej.

Topul prezențelor în actualul sezon al Ligii a II-a:

16 – Ionuț Tănase

15 – Luca Bodri, Costel Zurbagiu

14 – Călin Toma

13 – Alexandru Martinov, Andrei Olaru, Toma Bodri, Sebastian Bura-Koț

12 – Cătălin Trifon, Răzvan Ghinescu, Petre Simon

11 – Denis Curea, Dragan Paulevici

10 – Cristian Grancea, Vlad Gîsă

––––––––––––––––––––––-

Topul minutelor disputate (*)

1297 – Costel Zurbagiu

1242 – Ionuț Tănase

1107 – Călin Toma

1092 – Luca Bodri

1084 – Alexandru Martinov

1080 – Cătălin Trifon, Sebastian Bura-Koț

(*) – nu se iau în calcul minutele de prelungire