Comunicat – „Semnalele sunt pozitive”

Au trecut două săptămâni și jumătate de la promovarea în Liga a II-a a echipei de fotbal. Am observat că, în această perioadă, s-au lansat numeroase întrebări în spațiul public cu privire la participarea echipei CSC Dumbrăvița în eșalonul secund. Tocmai de aceea, considerăm oportun să facem câteva precizări.

Mergem înainte și întreprindem toate demersurile necesare pentru a participa în campionatul Ligii a II-a de fotbal. Astfel, am depus dosarul pentru certificare și am acționat pentru remedierea neconformităților transmise în rapoartele de evaluare preliminare. Am ținut legătura cu auditorul financiar pentru rezolvarea unor inadvertențe legate strict de modul de completare a formularelor privind situațiile financiare – întrucât aceste formulare sunt concepute pentru o contabilitate de drept privat – altfel clubul neavând datorii de niciun fel. Deci, în ceea ce privește certificarea în Liga a II-a, suntem în linie dreaptă. Așteptăm răspunsul final, care va veni în prima decadă a lunii iulie.

Ca participanți în Liga a II-a, suntem obligați să dispunem de cinci echipe de juniori, care să participe în campionatele naționale. În momentul de față, lucrăm pentru a forma echipele U17 și U19. De asemenea, depunem eforturile necesare pentru a pregăti infrastructura, pentru că sunt mai multe lucrări pe care trebuie să le facem în această perioadă.

Lotul este creionat pentru viitorul sezon, mergem pe continuitate, deci pe osatura echipei care a reușit promovarea. Avem discuții în stadiu foarte avansat sau chiar final cu jucătorii. Pregătirile pentru viitorul sezon urmează să înceapă în data de 4 iulie.

Am ținut în permanență legătura cu Primăria și, în funcție de semnalele primite din partea autorităților, am creionat un buget. E vorba de un buget de bun simț, care, pe de o parte, să poată fi acoperit de Primărie și, pe de altă parte, să ne fie suficient pentru a duce la bun sfârșit campionatul.

În această săptămână, se va întruni Consiliul de Administrație al clubului, unde vom dezbate toate aceste amănunte, unde vom prezenta atât bugetul, cât și celelalte probleme pe care le avem de rezolvat.

Semnalele sunt pozitive și putem spune că suntem optimiști. Vom face tot ce ține de club pentru a juca în Liga a II-a.

Pe măsură ce vom avea alte date concrete, le vom comunica.

RADU SUCIU

Director CSC Dumbrăvița