Concluzii la final de 2021: „În linii mari, suntem în grafic!”

Anul competițional 2021 s-a încheiat pentru CSC Dumbrăvița, prin cele două întreceri pe care secția nostră de tenis de masă le-a avut în prima jumătate a acestei săptămâni, la Buzău. Luni și marți, frații Dora și Daniel Moldovan ne-au reprezentat la Campionatul Național de tineret, iar apoi Daniel Moldovan a participat în competiția de seniori Top 16, alături de cei mai bine cotați jucători din țară.

Antrenoarea Nicoleta Husar a tras concluziile după aceste ultime două întreceri pentru sportivii pe care îi pregătește:

„Așa cum am declarat și înainte de cele două competiții, ne-am dus la Buzău pentru a le oferi celor tineri, în cazul nostru fraților Moldovan, niște meciuri mai puternice. Daniel Moldovan a avut și o victorie în grupe, la Top 16. Au fost momente bune, dar s-a văzut și o stare de oboseală, una explicabilă. E final de semestru, veneau și după Cupa României, organizată săptămâna trecută, la Dumbrăvița, și nu au putut da randamentul maxim posibil. Dar, în principiu, jocul a fost bun. Poate că ne așteptam ceva mai mult de la Dora Moldovan, care a întâlnit, la Campionatul Național de Tineret, câteva jucătoare de vârsta ei. Ca joc, nici ea nu a mers rău, pierzând la mare luptă. Dar eu zic că principala explicație e lipsa de competiții, în comparație cu adversarii lor, care au ajuns pe podium și care, fiind foarte activi și la loturile naționale, au prins mai multe turnee”.

2021 a fost un an plin de provocări, în primul rând din cauza situației pandemice. Nicoleta Husar a făcut bilanțul acestui an calendaristic:

„A fost un an dificil, pentru că pandemia ne-a afectat și organizatoric, și financiar. Ne-am fi dorit să participăm și la câteva competiții internaționale, dar a trebuit să ne adaptăm situației. La final, trăgând linie, aș spune că e bine pentru sportivi, că au reușit să participe la aceste câteva competiții pe plan intern, pentru că e nevoie de meciuri. Degeaba te antrenezi, dacă nu și concurezi! În linii mari, pe unele obiective ale noastre, suntem în grafic, vizăm promovarea cu echipele de fete și băieți în Divizia A, respectiv în Superligă, acestea fiind punctele cheie ale anului. Cei mici, copiii, nu au avut, din păcate, prea multe competiții în acest an, cu excepția Juniorilor I și II”.

Pentru sportivii noștri urmează o binemeritată vacanță cu prilejul sărbătorilor de iarnă, după care urmează începerea pregătirilor pentru provocările pe care le aduce anul 2022. Se așteaptă însă definitivarea calendarului competițional al Federației Române de Tenis de Masă, a mai precizat Nicoleta Husar:

„Încă nu a fost definitivat calendarul competițional. În principiu, pentru 28 ianuarie e prevăzut Campionatul Național pentru Juniori II, dar se poate modifica. Pentru anul viitor, clubul nostru a solicitat organizarea a 8-9 competiții la Dumbrăvița, dintre care probabil că în jur de patru vom putea să le atragem. Dacă totul decurge normal, ne-am dori să organizăm și un turneu internațional, un proiect mai vechi al nostru. E vorba despre un Open, cu participare pentru cei între 10 și 18 ani. Să sperăm că vor putea participa invitații noștri din țările vecine, pentru că totul depinde de evoluția pandemiei”.