Zi plină pentru frații Moldovan, la Campionatul Național de Tineret

Luni a început, la Buzău, Campionatul Național Individual Tineret la tenis de masă, unde clubul nostru participă cu doi foarte tineri sportivi, frații Dora Moldovan (14 ani) și Daniel Moldovan (17 ani). Cei doi au fost implicați, ieri, atât în grupele de calificare la simplu, cât și în întrecerile de dublu.

La masculin, Daniel Moldovan s-a clasat al doilea în Grupa V, înregistrând două victorii și o înfrângere, după cum urmează: 3-0 cu Norbert Vetesy (CSS Odorheiu Secuiesc), 3-0 cu Alexandru Macarie (CS Mioveni) și 1-3 cu Horia Ursuț (Steaua București). El s-a calificat astfel pentru barajul de accedere în fazele eliminatorii, unde a cedat cu 3-0 în fața lui Paul Szilaghi (CSM Bistrița).

În întrecerea feminină de simplu, Dora Moldovan a înregistrat trei înfrângeri în Grupa IV: 2-3 cu Serena Jantea (LPS Constanța), 0-3 cu Irina Rus (CSM Arad) și 0-3 cu Andreea Jifcu (CSS Slatina).

În competiția masculină de dublu, Daniel Moldovan a făcut pereche cu Cristian Bogdan (Universitatea Craiova). Cei doi au trecut în primul tur, cu 3-0, de tandemul Botond Mozes/Daniel Karacsony (CSS Odorheiu Secuiesc), iar în runda următoare au cedat cu 3-1 în fața steliștilor Cristian Chiriță/Andrei Istrate.

La dublu feminin, Dora Moldovan a jucat alături de Alesia Sferlea (CSM Arad), cele două fiind învinse în runda inaugurală, cu 3-0, de Bianca Mei-Roșu/Andreea Teglas (LPS Constanța).

Zi plină și astăzi, la masa de joc, în sala din Buzău. Campionatul Național de tineret își va disputa fazele finale în concursurile de simplu, iar între orele 11.30 și 15.00 se joacă întrecerea de dublu mixt.

Tot azi, de la ora 17.00, începe faza grupelor în competiția Top 16 la seniori, unde CSC Dumbrăvița va fi reprezentată de Daniel Moldovan. Fazele eliminatorii ale acestei ultime întreceri din calendarul FRTM pe anul 2021 se vor disputa mâine, cu începere de la ora 9.00.

Foto: frtmromania.ro