Considerații despre ultima parte a campionatului…

…le-am obținut de la managerulul secției de fotbal a clubului nostru, Florin Macavei.

Despre deciziile din pauza de iarnă:

„În cazul mai multor jucători care au părăsit echipa noastră în pauza de iarnă, a fost vorba despre abateri disciplinare care au afectat unitatea vestiarului nostru, care a fost – și trebuie să fie în continuare – atuul nostru principal. Ca atare, conducerea clubului, împreună cu staff-ul tehnic, am cedis că, punând mai presus de toate grupul, e mai bine să încheiem relația contractuală cu acești jucători. Nu a fost o decizie ușoară, pentru că erau jucători de bază printre cei care au plecat. Dar a fost o decizie asumată de întreg clubul. Am dorit să aducem alți jucători, cel puțin de același nivel, dar după cum se știe, în perioada de iarnă, cei mai mulți jucători sunt sub contract, astfel că am putut alege doar dintre cei disponibili pe piață la momentul acela”.

Despre sezonul de primăvară:

„În condițiile date, eram conștienți că ne așteaptă o perioadă grea, dar, repet, ne-am asumat acest risc în folosul unității vestiarului. Din păcate pentru noi, însă, au apărut foarte multe accidentări, mai ales în rândul jucătorilor ֿ«Under», unde soluțiile de înlocuire au fost limitate. În plus, la începutul play-out-ului, ne-am confruntat cu o serie de accidentări și suspendări și în rândul seniorilor, care au dereglat formula de bază, în condițiile în care nu dispuneam de un lot numeros.

Apoi, după încheierea sezonului regular, a intervenit o stare de relaxare în rândul jucătorilor, având în vedere avansul consistent, de 10 puncte, pe care îl aveam în fața ultimei echipe de sub linia retrogradării din grupa noastră. Un avans ce s-a mărit, în urma victoriei cu CSM Reșița, la 12 puncte, cu un meci în plus disputat.

Din păcate, pe acest fond, nu am reușit să ne asigurăm, din punct de vedere matematic, menținerea în Liga 2 mai devreme de ultima etapă. În jocul din deplasare cu Unirea Dej, am avut situația sub control și eram foarte încrezători că vom încheia conturile, dar am încheiat învinși. Astfel că dezamăgirea înfrângerii ne-a aruncat într-o mică criză”.

Despre finalul meciului cu Ceahlăul:

„Din fericire pentru noi, am reușit menținerea în Liga 2. Chiar dacă acest lucru s-a realizat abia în ultima etapă, pentru clubul nostru reprezintă o mare realizare să ne asigurăm prezența, pentru al treilea sezon consecutiv, în eșalonul secund.

Aș dori să fac o precizare, deși, recunosc, destul de târziu, referitor la evenimentele de la finalul jocului cu Ceahlăul Piatra Neamț, din ultima etapă a sezonului. Ceea ce s-a întâmplat acolo a fost urmare a unei foarte intense stări de tensiune, care a pus stăpânăre pe toți cei din colectivul nostru. Acele manifestări nelalocul lor de la sfârșitul meciului au fost urmarea acestei tensiuni și a descătușării care s-a produs în acel moment, iar ele, după cum se știe, nu ne reprezintă.

Desigur, regretăm ceea ce s-a întâmplat. Îi asigurăm pe cei de la Ceahlăul Piatra Neamț de tot respectul nostru, la fel cum respectăm toate competitoarele noastre din Liga 2. E recunoscut faptul că, până la meciul respectiv, nu au existat niciodată astfel de probleme la meciurile noastre de acasă, indiferent de scorul final”.