Corecție dură lângă Turnul Chindiei

Echipa noastră de fotbal se întoarce învinsă de la Târgoviște. În etapa a 7-a din Liga a II-a, Chindia s-a impus cu 4-0, după ce a marcat primele două goluri în finalul primei părți. E al doilea eșec stagional pentru formația noastră și, totodată, cel mai dur suferit în acest an calendaristic. Precedentul eșec la o asemenea diferență în campionat a fost tot un 0-4 în deplasare, cu FC Brașov, la 30 octombrie 2022.

Meciul a început cu echipa noastră în atac, iar prima ocazie mare a venit în minutul 3, când Zaluschi a nimerit bara porții lui Popescu. Apoi, în minutul 10, Paulevici a scăpat pe partea stângă, în situație de unu contra unu cu portarul gazdelor, care a izbutit să respingă. Dâmbovițenii au preluat controlul în ultimul sfert de oră al primei reprize, atunci când au și început ocaziile la poarta lui Trifon. În minutul 29, Prejmerean a reluat din 7 metri, dar Zurbagiu a respins din fața porții. Apoi, în minutul 35, tot căpitanul gazdelor a șutat de la 18 metri, puțin pe lângă țintă. În minutul 40, Șerban a centrat de pe dreapta pentru reluarea cu capul a lui Jah, peste transversală. Iar în minutul 42, Călin a tras de la marginea careului, pe lângă poartă. Pe acest fond, au venit și primele două goluri ale Chindiei. În minutul 43, Alberto Călin a deschis scorul printr-un șut de la 20 de metri, ușor din lateral stânga, plasat, la colțul lung. Apoi, în minutul 45+1, Boțogan a recuperat un balon în jumătatea noastră de teren, i-a pasat lui Mustapha Jah, care a îndeplinit o simplă formalitate pentru 2-0.

Iar imediat după pauză s-a făcut 3-0. În minutul 48, Alin Boțogan a înscris după un atac prelungit, cu un șut de la 11 metri, sub transversală. Târgoviștenii au continuat atacurile: în minutul 51, Prejmerean a executat o lovitură liberă de la 28 de metri, iar fundașul Marc a reluat cu capul din 5 metri în brațele lui Trifon, iar în minutul 60, nou-intratul O. Ursu a reluat periculos, la colțul scurt. Iar în minutul 81 s-a făcut 4-0, atunci când Robert Moldoveanu a marcat cu un șut de la marginea careului, peste portarul Trifon. Gazdele au mai marcat și în minutul 89, prin Prejmerean, reușită anulată însă pentru ofsaid.

Etapa viitoare, echipa noastră revine la Dumbrăvița, cu prilejul meciului cu Metaloglobus București, din etapa a 8-a a ligii secunde. Meciul va avea loc sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 11.00, pe stadionul „Ștefan Dobay”.

Chindia Târgoviște (antrenor Vasile Miriuță): I. Popescu – Gîț (28, Ioniță), Fl. Plămadă, Marc, C. Dinu – Șerban (59, Manolache), Boțogan, Prejmerean (cpt.), Alb. Călin (59, O. Ursu) – Moldoveanu (83, Zivkovic), M. Jah (59, Gneba)

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Amariei, Gîsă, Zurbagiu (cpt.), Gladun – Tănase, Martinov (60, Sofran) – B. Nortey (70, Plokhotnyuk), Zaluschi (60, Tismonar), A. Toroc (46, Cibi) – Paulevici (60, Olaru)

Concluziile antrenorului Cosmin Stan

„O primă repriză chiar bună din partea noastră, până în minutul 43, când am luat primul gol. Am început meciul foarte bine. E tardiv acum, dar sunt curios cum ar fi decurs meciul dacă am fi marcat la acea primă ocazie, la bara lui Zaluschi. Cum spuneam, o primă repriză echilibrată, în care cred că până la primul gol am fost în controlul jocului. În minutul 43, am greșit exact la ceea ce vorbeam înainte de meci, să le blocăm piciorul stâng lui Călin și Șerban. Al doilea gol a căzut foarte repede și ne-a căzut plumb în picioare a fost pe o greșeală mare a lui Bruce Nortey… Noi nu suntem o echipă cu experiență și cred că tocmai din această cauză am căzut. În a doua repriză am fost sparring-partner, am fost doar jaloane și chiar am scăpat ieftin doar cu 4-0. Chiar am discutat la pauză că mai putem scoate ceva din meci, dar fără să ne descoperim. Dar exact opusul s-a întâmplat. Nu vreau nici să dramatizez, pentru că până acum am avut meciuri bune și foarte bune, am început etapa de pe un nesperat loc 5, faptul că am acumulat 11 puncte e foarte bine. E un simplu meci pe care l-am pierdut, e drept, de o manieră categorică la cum am jucat în a doua repriză. Dar, cum spuneam, cred că dacă mai marcam prin Zaluschi la început, sunt convins că ostilitățile ar fi stat cu totul altfel. Mai ales că am auzit din tribune cam multe apostrofări la adresa jucătorilor gazdelor, iar dacă marcam aceste lucruri ar fi luat probabil amploare și ar fi fost mai greu pentru ei să revină. La lotul și bugetul pe care îl are Chindia, clar trebuie să fie pe primele două locuri, după părerea mea!”.

„Venim după un 6-1, azi am pierdut cu 4-0, tocmai pe ceea ce spuneam, pe lipsa de experiență. Ni s-au mai întâmplat astfel de lucruri și anul trecut, la Brașov, Csikszereda, Dinamo, Chiajna… În momentul în care am primit al doilea gol am căzut cu totul. Eu am crezut că, totuși, am scăpat de aceste metehne, că am mai prins un pic de experiență după un an în Liga a II-a, dar meciul de azi ne-a arătat că nu e așa. Am repetat greșelile de anul trecut”.

„La lotul și bugetul pe care îl avem, obiectivul nostru nu poate fi decât unul singur: menținerea în Liga a II-a. Trebuie să fim realiști și să ne vedem lungul nasului. Faptul că suntem atât de sus în clasament după 7 etape e foarte bine, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ”.