Cosmin Stan: „Avem un ascendent moral, dar e un avantaj minor”

Echipa noastră de fotbal începe o săptămână încărcată. Mâine, de la ora 18.00, alb-verzii vor întâlni Șoimii Lipova, pe terenul „Motorul” din Arad, în singura intermediară programată în play-off. Mai apoi, vineri, de la aceeași oră, băieții noștri revin pe teren propriu pentru duelul cu Crișul Chișineu Criș, din etapa a 7-a. În perspectiva jocului de mâine, cu Lipova, l-am provocat la un scurt dialog pe antrenorul echipei noastre, Cosmin Stan.

Cosmin, urmează mâine o nouă întâlnire cu Șoimii Lipova, o echipă în fața căreia avem clar un ascendent moral, după ultimele două jocuri directe. Cum vezi întâlnirea de pe „Motorul”?
Așa este, cred că avem un ascendent moral, pentru că am câștigat ultimele două meciuri împotriva lor, dar e un avantaj minor în perspectiva meciului de mâine. Pe de altă parte, prin faptul că ei joacă pe teren sintetic, unde se și antrenează, au la rândul lor un avantaj, dar nici acela nu e hotărâtor.

Prestația bună a băieților din meciul cu Ghiroda îți dă un plus de optimism în perspectiva jocului de mâine?
Noi nu prea am făcut meciuri slabe în acest campionat. Cu excepția meciului de la Chișineu Criș, din play-off, și poate a celui cu Cermei, de pe teren propriu, câștigat cu 1-0, nu prea am făcut meciuri slabe. Jocul nostru a fost constant bun. Între cele două meciuri mai nereușite au fost perioade lungi. Deci, nu ar trebui să fie niciun fel de problemă pentru a face și mâine un meci bun. Dacă am fi avut mai multe meciuri proaste legate, atunci îmi puneam semne de întrebare. Dar așa, cred că vom face și mâine un joc bun.

Nici etapa a 5-a nu a adus lămuriri suplimentare asupra clasamentului, înregistrându-se remize în ambele partide. Când te aștepți ca lucrurile să devină mai clare în Seria a 8-a?
Practic, a mai trecut o etapă, iar clasamentul a rămas la fel, diferențele de puncte sunt aceleași. Încă nu vreau să fac calcule, dar cred că după această săptămână vom putea începe să ne gândim și la cum ar putea arăta clasamentul la final.

Care e starea lotului, cu o zi înaintea confruntării cu Lipova?
Nu avem niciun jucător cu probleme majore până în momentul de față. Sunt câțiva jucători care acuză unele probleme după jocul cu Ghiroda, dar nu sunt lucruri grave, astfel că mă aștept ca toți să fie apți pentru meciul cu Lipova.