Cosmin Stan: „Fiecare jucător își dorește să evolueze în asemenea meciuri!”

Ne apropiem de finala barajului de promovare în Liga a II-a, acolo unde echipa noastră de fotbal întâlnește un adversar redutabil. Alb-verzii se vor duela cu CSM Reșița, una dintre marile favorite la accederea în eșalonul secund pe care l-a părăsit cu doar un an în urmă. Echipa pregătită de Dan Alexa pornește cu prima șansă, atât prin prisma bugetului, cât și a lotului extrem de experimentat, însă Dumbrăvița își va juca până la final șansa, așa cum spune și antrenorul Cosmin Stan, în dialogul pe care l-am purtat înaintea acestei „duble”…

Cosmin, suntem în fața finalei barajului de promovare în Liga a II.a. În primul rând, cum vezi acest moment pentru echipa pe care o pregătești și pentru tine, ca antrenor?

Și pentru mine, și pentru echipă, cred că e un moment extraordinar. Ne bucurăm din plin de aceste zile, de presiunea și emoțiile acestui duel cu Reșița. Emoțiile și stresul nu ne copleșesc, chiar ne dau bucurie! Pentru asta cred că am muncit timp de un an de zile, să jucăm astfel de meciuri.

Asta le-ai și transmis băieților, să se bucure de fotbal, să savureze momentul? Mai ales că mulți dintre ei sunt la început de carieră…

Ei știu lucrul acesta, pentru că discutăm despre așa ceva de foarte multă vreme în vestiar. Nu mai trebuie să le transmit încă o dată aceste lucruri.

Cum vezi acest duel cu CSM Reșița? E o echipă care a defilat în Seria a 7-a și e neînvinsă până în acest moment, performanță cu care doar CS Hunedoara se mai poate lăuda din întreaga Ligă a III-a.

Reșița e una dintre cele mai bune echipe de Liga a III-a, din toate seriile, deci din 100 de echipe! Poate e chiar cea mai bună. Dispune de un buget foarte mare, de mulți jucători cu experiență, cu zeci sau sute de meciuri jucate în prima ligă. E clar, pleacă favorită în această finală a barajului. Dar noi încercăm să ne jucăm cartea noastră. Sperăm ca ea să fie cea câștigătoare! E foarte greu, sunt conștient, plecăm clar cu a doua șansă…

Un alt atu pe care îl are CSM Reșița e galeria, care am înțeles că va veni în număr foarte mare și la Dumbrăvița. Practic, în acest sezon, nu ați mai jucat și contra unei galerii de tradiție, bogate numeric…

Așa e. Sper să fie o atmosferă super faină și cred că așa va fi. Niciodată în istoria Dumbrăviței nu a existat un meci care să adune o asemenea asistență, sunt convins că asta vom trăi la meciul de sâmbătă. Sper că oamenii care vor veni la stadion să vadă și un fotbal bun. Noi ne străduim să îl oferim!

Cum e situația în lot din punct de vedere medical? A prins bine această săptămână, pentru recuperarea jucătorilor care s-au confruntat cu probleme?

Clar! Am mai spus-o, e foarte greu să joci din trei în trei zile, atâta vreme cât asemenea situații sunt destul de rare. Dacă s-ar fi jucat în acest ritm mai des, nu ar fi fost nicio problemă. Cred că în această săptămână ne-am reintrat în ciclul obișnuit de pregătire și i-am putut recupera pe cei cu probleme medicale. Mă refer la Făgărășanu și Tismonar, care din cauze medicale nu au jucat în returul cu Deva. Sunt apți și sper să rămână situația așa, să nu mai apară probleme până la ora jocului. Ar fi păcat să ne lipsească jucători înaintea unui astfel de meci.

Mă gândesc că toți vor să fie implicați, într-un fel sau altul, în această finală!

Bineînțeles! Fiecare își dorește să joace asemenea meciuri. Cum spuneam, pentru asta ne antrenăm cu greu de un an de zile!