Cosmin Stan: „Încercăm să fim cât mai repede salvați și de baraj!”

Echipa noastră de fotbal se pregătește de o nouă deplasare în zona Capitalei. În etapa a 3-a a Grupei B din play-out, vom juca pe terenul Concordiei Chiajna, o formație cu un lot înțesat de jucători cu mare experiență. Partida va avea loc sâmbătă, 8 aprilie, de la ora 11:00. Echipa noastră va porni spre Ilfov mâine, după antrenamentul de dimineață.

În perspectiva jocului cu Concordia, am stat de vorbă cu antrenorul principal al echipei noastre, Cosmin Stan.

Cosmin, urmează o nouă deplasare în zona Bucureștiului, pe terenul Concordiei Chiajna. Cum vezi acest joc?

Începem să cunoaștem Bucureștiul, pentru că numai acolo avem deplasări în această primăvară! Întâlnim un adversar rănit, prin faptul că a ratat accederea în play-off în ultima etapă a sezonului regular. Sper să putem profita de acest lucru, pentru că probabil ei nu au un moral foarte ridicat. În plus, nu au jucat în ultimele trei săptămâni, iar acesta cred că e un alt mic avantaj pentru noi. Nu cred că au un tonus foarte bun de competiție după o pauză atât de mare. Sunt lucuri care ne dau speranțe că vom prelungi seria noastră foarte bună de meciuri și că vom veni și de la Chiajna cu punct sau puncte.

Apropo de acest aspect, Dumbrăvița e una dintre echipele cu cea mai lungă serie de invincibilitate din toată Liga a II-a. Simți că nivelul de încredere crește de la un rezultat bun la altul?

Cred că lucrul acesta îl vede toată lumea. Nu cred că are rost să mai spun ce simt eu. Se vede clar acest lucru, nu doar prin rezultate, ci și prin jocul echipei.

La începutul sezonului, a fost un 2-2 la Buftea, contra Concordiei Chiajna, un meci în care ați fi meritat să obțineți mai mult, după aspectul jocului. Sunteți și acum cu gândul la punctele pierdute atunci, în august?

Nu, chiar nu are nicio legătură cu meciul de sâmbătă. În urmă cu opt luni de zile ei aveau alt antrenor, s-a schimbat și lotul lor de atunci, deci nu cred că va avea vreo relevanță pentru partida de sâmbătă ceea ce s-a întâmplat în august. Dar dacă e să îmi aduc aminte, într-adevăr, am fi meritat să câștigăm, la modul în care ne-am prezentat atunci și la câte ocazii am avut. La scorul de 2-1 pentru noi puteam să închidem meciul, am ratat câteva ocazii foarte mari și ne-a egalat Llullaku pe final. Cred că va fi un meci cu totul diferit și prin ceea ce am spus mai devreme. Ei sunt cu moralul un pic mai jos în momentul de față, după ratarea play-off-ului. Dar dacă ne uităm la lotul lor, ne iau bătăile de cap! Au jucători cu sute de meciuri în ligi puternice din Europa, jucători de echipă națională. E suficient să amintim doar de Gabi Tamaș și Raul Rusescu… Dacă o luăm doar din punctul de vedere al lotului de jucători, sunt favoriți cerți. Dar nu joacă doar numele!

Pe de altă parte, e o etapă în care puteți scăpa matematic și de locul de baraj. Din acest punct de vedere, vezi și acest meci ca pe o finală?

Am spus că încercăm să fim cât mai repede salvați și de jocul de baraj. Prima posibilitate e chiar sâmbătă. Sper ca prima posibilitate să fie și ultima!

Care e situația medicală din lot înaintea acestei deplasări?

Avem câteva probleme. E o problemă mai veche la juniorul Toroc, care a reînceput antrenamentele, dar încă nu se pregătește cot la cot cu echipa. În plus, a intervenit o problemă la Olaru, care a fost oprit de la antrenamente.