Cosmin Stan: „Încercăm să ne calificăm matematic în play-off!”

Echipa noastră de fotbal reia lupta pe puncte din Liga a III-a. După o pauză competițională de 98 de zile, alb-verzii vor juca mâine, de la ora 15.00, la Arad, pe stadionul „Motorul”, în fața echipei clasate pe locul 3, Șoimii Lipova.

Antrenorul echipei noastre, Cosmin Stan, spune că atât el, cât și elevii săi sunt nerăbdători să reia campionatul. În același timp, tehnicianul vede adversarul de mâine drept cel mai puternic din Seria a 8-a, prin prisma mișcărilor de trupe din această iarnă: „După o pregătire atât de lungă, abia așteptăm să începem meciurile oficiale și să jucăm pe puncte. Așa cum am mai declarat și la începutul pregătirilor, văd Lipova principala favorită la primele două locuri, prin prisma transferurilor făcute”.

Formația noastră a suferit, în fața Lipovei, prima înfrângere din acest sezon (0-2, pe teren propriu, în etapa a 7-a). Cosmin Stan spune că nu e vorba despre o sete de revanșă în fața grupării arădene, în contextul în care echipa noastră are oricum un obiectiv precis în această etapă: „Nu putem vorbi despre o sete de revanșă. Asta ar însemna să vrem să batem Lipova, Dudeștii Vechi și Chișineu Criș, cele trei echipe care au reușit să ne învingă în acest sezon. Fiecare meci are istoria lui. E clar că noi mergem acolo pentru a încerca să ne calificăm matematic în play-off încă de la primul meci din acest an”.

Din păcate, continuă accidentările grave în lotul nostru, iar tânărul fundașul dreapta Eduard Amariei a devenit indisponibil pentru tot restul sezonului. „La antrenamentul de marți, Amariei a suferit o fractură de șold și va lipsi până la vară. Vestea aceasta vine la o săptămână după ce l-am pierdut pentru tot sezonul și pe Benea. În plus, Paulevici își continuă recuperarea și va reveni abia luna viitoare”, a spus Cosmin Stan.

Pe de altă parte, antrenorul echipei noastre trage un semnal de alarmă privind atitudinea elevilor săi din finalul perioadei de pregătire și speră ca mâine, la ora meciului de la Arad, nivelul lor de concentrare să fie maxim: „Nu mi-a plăcut cum am jucat în ultimul meci amical și nu mi-a plăcut cum am început săptămâna. Am avut o discuție mai dură cu băieții și sper că au înțeles cu toții mesajul meu!”.

Șoimii Lipova – CSC Dumbrăvița va fi arbitrat de o brigadă clujeană formată din Marius Chioran (Florești) – Robert Mereș, Paul Pojar (ambii din Cluj). Observatori au fost desemnați Vasile Hrițac (Simeria) – pentru joc și Octavian Șovre (Satu Mare) – pentru arbitri.