Cosmin Stan: „Nu vrem să ne oprim aici!”

La doar câteva zile distanță după remiza cu Șoimii Lipova, echivalentă cu câștigarea Seriei a 8-a din Liga a III-a, echipa noastră de fotbal începe cea mai importantă serie de meciuri din istoria fotbalistică a comunei Dumbrăvița, cele din barajul de promovare în eșalonul secund. Mâine, alb-verzii vor juca la Orăștie, împotriva formației clasate pe locul secund în Seria a 7-a, CSM Deva. Înaintea jocului, am stat de vorbă cu antrenorul echipei noastre, Cosmin Stan…

Cosmin, se apropie cu pași repezi barajul de promovare. Pentru început, cum ai caracteriza acest moment în care se află echipa?

E clar că totul e la superlativ. E un moment de excepție pentru noi și e clar că nu vrem să ne oprim aici. Am ajuns aici și vrem să trecem și de cei de la Deva, pentru a juca barajul final. Mi-aș dori să încheiem sezonul chiar cu o promovare, pentru că n-am ajuns în această fază doar pentru a juca toate meciurile. Să o luăm pas cu pas, să vedem ce se întâmplă la meciul de mâine, să luăm pulsul adversarului și să forțăm calificarea în retur!

Acest baraj e cu siguranță o provocare și pentru tine, ca antrenor. Se poate spune că e cea mai mare provocare din cariera ta?

Sigur! Am mai avut meciuri importante, mă refer la cele din Cupa României, când am întâlnit cu Ripensia pe Viitorul Constanța și cu Mama Mia Becicherecu Mic pe Astra Giurgiu, care la momentul acela era campioana României. Dar cred că acele momente nu au avut o asemenea încărcătură precum meciurile care urmează.

Așadar, primul adversar e CSM Deva, ocupanta locului 2 în Seria a 7-a. Din ce am observat, e o echipă care pierde greu pe teren propriu. Doar Reșița și Lupac, pe final, s-au impus pe terenul din Orăștie…

Așa e, dar și noi pierdem foarte greu în deplasare! Avem un singur meci pierdut pe teren străin în tot sezonul. Cu siguranță, va fi un meci interesant, privit din acest punct de vedere. Cum spuneam și în weekend, cred că avem un ușor avantaj în fața lor, prin faptul că noi am câștigat seria, iar ei au terminat la 20 de puncte în spatele echipei de pe primul loc. Sigur, e un avantaj foarte mic.

Ce crezi că va face diferența în meciul de mâine?

Cred că echipa care va juca cu mintea va avea câștig de cauză. Mintea va fi înaintea inimii la meciul acesta!

E clar că nu vei putea conta pe Moțiu, suspendat după cartonașul roșu încasat cu Lipova. În rest, și-au revenit jucătorii cu probleme medicale?

Toată lumea a făcut ieri antrenamentul. Într-adevăr, mai sunt jucători care acuză probleme medicale, dar vor trece peste ele. Sunt cele mai importante meciuri ale sezonului și sunt convins că toată lumea vrea să joace.

Cum i-ai simțit pe băieți la primul antrenament al săptămânii, după toată bucuria din weekend prilejuită de câștigarea Seriei a 8-a?

I-am simțit obosiți… Asta în primul rând! Dar și peste oboseală cred că putem trece datorită aceluiași fapt, că sunt cele mai importante meciuri ale sezonului. În momentul în care știi că joci asemenea meciuri, treci peste orice!

Partida CSM Deva – CSC Dumbrăvița va avea loc mâine, la ora 18.00, pe stadionul „Dacia” din Orăștie. Cunoaștem și brigada care va conduce primul nostru joc de baraj: Rareș Vidican (Satu Mare) – Răzvan Soponar, Daniel Lar (ambii din Baia Mare).