Cosmin Stan: „Nu vrem să ne oprim după cele 9 etape din play-off!”

În Seria a 8-a a Ligii a III-a, play-off-ul demarează la acest final de săptămână. Echipa noastră pornește în această fază a campionatului de pe locul 2, o poziție ce duce la barajul de promovare în eșalonul secund. * Faptul că la Dumbrăvița s-a lucrat bine în acest sezon e confirmat atât de rezultate, cât și de forma individuală a jucătorilor, fundașul Tudor Moțiu participând, în această săptămână, la un stagiu de pregătire cu naționala U18 a României. * Primul adversar al alb-verzilor din play-off va fi Crișul Chișineu Criș, o grupare ce traversează o perioadă extrem de dificilă. * Despre toate aceste subiecte am stat de vorbă cu antrenorul formației noastre, Cosmin Stan.

Cosmin, începe play-off-ul. Cum vezi aceste nouă runde care vor urma?

Aud multă lume care spune că începe un nou campionat. Eu nu cred asta! Se continuă campionatul deja început, cu cele mai bune patru echipe ale sezonului. Consider că tot ceea ce am spus înainte de prima etapă din 2022 stă în picioare și acum. Din punctul meu de vedere, echipele cu bugetul cel mai mare, care au investit cel mai mult în jucători, au primele două șanse. Mă refer aici la Ghiroda și Lipova. Noi și Crișul suntem outsidere, chiar dacă echipa noastră se află acum pe locul 2.

Și totuși, intrați în play-off de pe locul 2, iar multă lume spune că Dumbrăvița e revelația sezonului. Ești de acord cu această descriere?

Nu! Revelația sezonului e Ghiroda, pentru că e pe primul loc. Merită mai mult acest titlu, în condițiile în care anul trecut nu s-a clasat între primele două echipe, ci a încheiat pe locul 5. E un pas mare înainte pentru ei și nu doar prin ocuparea primei poziții, ci prin avansul destul de mare de puncte pe care și l-au asigurat. E super-meritat primul loc pentru Ghiroda, care e clar revelația sezonului! Noi cred că suntem o surpriză plăcută, prin faptul că echipa a fost închegată foarte rapid. Mai mult, avem un lot foarte tânăr, cu o medie de vârstă de aproximativ 22 de ani. Din aceste puncte de vedere, cred că suntem de apreciat. Dar, ca fotbal, Ghiroda trebuie să ia toate laudele.

Citez ce spuneai într-un interviu acordat în pauza de iarnă: „Să vedem de pe ce loc pornim în play-off. Dacă e locul 4, tindem spre locul 3. Dacă e locul 3, tindem spre 2”. Nu ai luat în calcul locul 2 la intrarea în play-off! Dar îți păstrezi raționamentul?

Ha, ha, ha! Exact cum spui! Trebuie să merg mai departe cu acest raționament și să spun că obiectivul meu e primul loc! Tot timpul am spus că încercăm să ne autodepășim, iar în acest moment asta înseamnă locul 1.

Începeți play-off-ul de pe loc de baraj de promovare. Pronunțați în vestiar aceste cuvinte?

Da, clar. Pronunțăm aceste cuvinte încă din toamnă. Ca să poți spune, după încheierea play-off-ului, că ți-ai făcut treaba, e clar că trebuie să termini pe unul din primele două locuri. Dacă termini pe 3 sau pe 4, sunt locuri meritorii, dar te oprești acolo. Noi nu vrem să ne oprim după cele 9 etape din play-off. Vrem să jucăm încă două sau patru meciuri!

Primul adversar e Crișul Chișineu Criș, o formație puternică a seriei, dar care traversează cel mai greu moment de la promovarea în Liga a III-a, cu aceste trei înfrângeri din ultimele trei etape. Cum vezi meciul de vineri?

Așa e… Despre meciul de vineri, din punctul nostru de vedere, ar fi foarte simplu de discutat. Crișul e într-un moment foarte prost, noi suntem într-un moment foarte bun. Noi încercăm să ne menținem pe același trend și să profităm de momentul foarte prost pe care îl traversează ei. Cam la asta s-ar rezuma jocul de vineri.

Care e starea lotului? Au fost foarte multe accidentări în ultima perioadă…

Dintre mai vechii accidentați, nu avem nicio revenire. În schimb, îl vom avea din nou la dispoziție pe Tismonar, care și-a ispășit etapa de suspendare. Avem mici probleme medicale la câțiva jucători, dar sper ca la niciunul să nu fie ceva grav, astfel încât vineri să poată juca.

Fundașul Tudor Moțiu a început săptămâna în cantonamentul echipei naționale U18. S-a întors sub comanda ta?

Da, ieri (miercuri) a făcut primul antrenament cu noi! Ne vom baza pe el, cu atât mai mult că vine de la lotul național și are un moral foarte bun. Marți a avut un meci amical cu Metaloglobus București, în care a intrat în repriza a doua. Echipa de Liga a II-a a câștigat cu 2-0, goluri marcate în prima repriză. Deci, cu „Moți” în teren, nu s-a luat gol!