Cosmin Stan: „Să profităm la maximum de criza lor de rezultate!”

Echipa noastră de fotbal se va afla mâine din nou față în față cu liderul seriei, CSC Ghiroda. Se anunță un duel cât se poate de interesant, în condițiile în care se vor înfrunta primele clasate, dar și prin prisma rezultatelor înregistrate în confruntările directe din acest sezon: remize pe linie în toate cele trei întâlniri. Înaintea jocului cu galben-albaștri, l-am provocat pe antrenorul Cosmin Stan la un dialog pentru site-ul nostru oficial.

Cosmin, după ultima întâlnire cu Ghiroda, acel 0-0 din urmă cu trei săptămâni, spuneai că următoarele două confruntări nu vor mai fi remize! Rămâi la același pronostic?
Aș vrea să fie așa cum am spus după ultimul meci cu Ghiroda. Sigur, nu sunt Nostradamus, dar mi-aș dori să nu mai fie meci egal între noi. Cred că e singurul duel din seria noastră de Liga a III-a care, până în momentul de față, e nedecis. Ceea ce observ e că, cu cât înaintăm mai mult spre finalul campionatului, lucrurile se complică tot mai mult în loc să se simplifice. Atât în ceea de privește play-off-ul, cât și play-out-ul. Etapă de etapă, clasamentul se strânge tot mai mult. Asta înseamnă că e o serie foarte echilibrată, cu echipe apropiate valoric, în care se poate întâmpla orice.

Ghiroda e singura formație care încă nu a reușit să câștige în acest play-off. Crezi că acest aspect îi va motiva și mai mult pe adversarii noștri de mâine?
Exact acest lucru voiam să îl subliniez! Faptul că echipa de pe locul 1, care a încheiat sezonul regular la o distanță considerabilă față de urmăritoare, nu reușește să câștige, arată că sunt probleme. Chiar dacă cei de la Ghiroda nu recunosc asta în declarații și spun că echipa joacă bine, e clar că o problemă există. Eu sper să își prelungească rezultatele negative și să profităm noi la maximum de criza lor de rezultate.

Mai pot exista surprize între două echipe atât de apropiate geografic, care deja s-au întâlnit de trei ori în actualul sezon și care, în mod normal, se știu una pe alta „pe dinafară”?
Surprize pot exista foarte multe, dar asta înseamnă risc din partea celor două echipe. Sincer, nu știu dacă vreo echipă e dispusă să riște în momentul de față. Nu vreau să dezvălui foarte mult despre modul în care am pregătit acest meci sau cum văd eu acest joc cu Ghiroda. Rămânem la ceea ce am spus!

Care e starea lotului? Vei putea conta din nou pe Făgărășanu?
Făgărășanu a făcut ieri (miercuri) primul antrenament cu echipa. E ok! În rest nu sunt probleme majore. Sunt chestiuni medicale mai mici sau mai mari la unii jucători, dar cred că dorința de a evolua în acest meci va atenua durerile pe care le au ei.

Marți ai organizat un amical cu juniorii U16 ai Ripensiei. Care sunt concluziile acestei acțiuni?
Așa e. Am făcut acest meci pentru cei ce au evoluat mai puțin în aceste ultime etape. E nevoie mare și de ei pe acest final de campionat. Din păcate, meciurile au fost foarte strânse și nici eu nu am crezut că nu voi face foarte multe schimbări. Încercăm până la finalul campionatului, cu excepția săptămânii următoare, când e etapă intermediară, să mai organizăm amicale. Peste două săptămâni vom întâlni juniorii U19 de la UTA, iar în ultima săptămână a play-off-ului vom mai organiza o întâlnire, tot cu o echipă de juniori, momentan nedesemnată. Revenind, e bine că a venit acest amical, pentru că am reușit să marcăm foarte multe goluri, iar moralul nostru pe parte ofensivă cred că a crescut. În plus, am văzut și tinerele talente ale Ripensiei. Ei sunt încă foarte mici, au 16 ani, fizic nu sunt dezvoltați la nivelul seniorilor, dar am putut să ne facem o impresie despre jucătorii cei mai talentați de acolo. Cum noi avem deja o colaborare cu Ripensia, s-ar putea ca, pe viitor, să apară în echipa noastră și câțiva juniori de la această grupă.

Meciul CSC Dumbrăvița – CSC Ghiroda, din etapa a 5-a a play-off-ului Seriei a 8-a, va avea loc mâine, de la ora 17.00, pe stadionul „Ștefan Dobay”.