Cosmin Stan: „Sper că jucătorii vor realiza că mai au un meci până la finală!”

Echipa noastră de fotbal se află în fața returului semifinalei din barajul de promovare, cu CSM Deva. După o victorie entuziasmantă, 5-1 în deplasarea de la Orăștie, de la mijlocul săptămânii, alb-verzii sunt aproape calificați în finala pentru Liga a II-a. Însă doar „aproape calificați”, lucru subliniat și de antrenorul Cosmin Stan, pe care l-am provocat la un dialog înaintea meciului programat mâine, la ora 17.30, pe stadionul „Ștefan Dobay”.

Cosmin, a fost o victorie clară cu Deva în tur, dar mai e totuși un hop de trecut. Cum vezi jocul de mâine?

Așa e, dubla cu Deva încă nu s-a terminat. Într-adevăr, avem un avantaj foarte mare după meciul tur. Dar vrem ca mâine să facem din nou un joc foarte bun și să trecem în finala barajului.

Reușești să îi ții pe băieți cu picioarele pe pământ după această suită de realizări? Au fost câteva săptămâni de sărbătoare, încă se simte entuziasmul meciului de la Orăștie, iar toată lumea vorbește deja de o posibilă întâlnire cu Reșița…

E o întrebare atât de ușoară și, totodată, atât de grea! Habar n-am… Sper că voi reuși să îi țin cu picioarele pe pământ, dar sper că jucătorii vor realiza că mai au de jucat un meci până la finală. Vom vedea mâine seară dacă am reușit să îi țin cu mintea trează la joc.

Antrenorul devenilor, Ștefan Nanu, era foarte supărat după jocul tur, dar spunea că vine la Dumbrăvița pentru a încheia sezonul cu o victorie. Crezi că te mai pot surprinde cei de la CSM Deva cu ceva?

E foarte greu ca echipele să se surprindă între ele. Fiind niște meciuri foarte importante, adversarii sunt foarte bine studiați. Sunt convins că și ei ne-au studiat foarte bine, așa cum și noi i-am studiat foarte bine pe ei. Deci, e foarte greu să te surprindă o echipă cu ceva. Știm foarte bine ce joacă Deva, știm bine lotul lor de jucători. Dar, în același timp, în fotbal se pot întâmpla atât de multe lucruri în momentul în care nu ești concentrat… De aceea avem și acel proverb, „Mingea e rotundă”!

Cum se prezintă buletinul medical după întoarcerea de la Orăștie? Sunt probleme mai multe sau mai puține decât te-ai fi așteptat?

Din păcate, sunt mai multe probleme decât am crezut inițial. După antrenamentul din această seară vom vedea exact pe cine contăm. Avem trei probleme puțin mai complicate, rămâne de văzut care dintre cei trei va putea juca mâine.

Ai vreo preferință pentru celălalt baraj, cel dintre Reșița și Ghiroda?

Sigur că preferința mea e să se califice Ghiroda! N-are rost să fiu ipocrit și să nu recunosc lucrul acesta. Dar Reșița pornește ca mare favorită pentru returul de mâine.