Cosmin Stan: „Sper ca starea de spirit să se îmbunătățească și mai mult după meciul de la Buftea!”

Echipa noastră de fotbal se pregătește pentru ultima deplasare din sezonul regular. În etapa a 18-a a Ligii a II-a, jucăm pe terenul unei alte nou-promovate, Progresul Spartac București. Partida e programată sâmbătă, de la ora 11.00, pe terenul sintetic din cadrul Centrului Național de Fotbal din Buftea.

Tocmai pentru că jocul se desfășoară pe o astfel de suprafață, alb-verzii s-au antrenat în această după-amiază pe terenul sintetic din complexul „Adrian Stoicov”, din vecinătatea stadionului „Dan Păltinișanu”. După antrenament, am prefațat întâlnirea de sâmbătă alături de antrenorul principal Cosmin Stan.

Iată declarațiile complete oferite de tehnicianul nostru:

„Până acum ne-a mers foarte bine cu echipele nou-promovate. Am jucat de două ori cu echipe care au venit, ca și noi, din Liga a III-a, cu Minaur Baia Mare și CSM Slatina, și am obținut două victorii. În ultimele etape din sezonul regular întâlnim celelalte două nou-promovate, Progresul Spartac și Oțelul Galați. Sperăm ca și din aceste meciuri să adunăm puncte”.

„Progresul Spartac e o echipă care mie îmi place, e preocupată să joace fotbal. Cred că vom avea un meci dificil și prin faptul că vom juca pe o suprafață sintetică. Probabil că ei se și antrenează pe un astfel de teren, așa că pornesc cu un avantaj. Dar e un avantaj ușor, nu cred că e unul decisiv. Se știe că Progresul, deși e o echipă care joacă fotbal și e preocupată mai mereu de jocul de atac, în amicalele din această iarnă a primit foarte puține goluri, cu excepția jocului cu CSA Steaua. Probabil sunt mai echilibrați decât în toamnă, asta ne arată rezultatele lor din amicale. Și totuși, cred că un avantaj pentru noi e faptul că în întreg sezonul de toamnă au reușit o singură victorie pe teren propriu, și aceea obținută greu, cu FC Brașov. În rest, nu au reușit să câștige acasă și sper ca situația să se mențină și după întâlnirea cu noi”.

„Cred că ne convin în continuare mai mult jocurile din deplasare. Speculăm bine spațiile mari, spațiile libere pe care le lasă adversarii. În continuare cred că suntem avantajați de jocurile din deplasare, dar în ultimul timp cred că am echilibrat situația, pentru că am început să câștigăm și acasă”.

„Băieții sunt în același tonus ca săptămâna trecută. Probabil că starea de spirit e mai bună totuși, prin faptul că am reușit să câștigăm meciul cu Poli. Sper ca această stare de spirit să se îmbunătățească și mai mult după meciul de la Buftea!”.

„Din punct de vedere medical, nu avem nicio problemă majoră. Au trecut răcelile, din fericire, care i-au afectat pe câțiva dintre jucători la meciul cu Poli”.

Delegația echipei noastre va pleca spre zona Capitalei după antrenamentul de mâine dimineață.