Cosmin Stan: „Sper să mai reușim o victorie pentru a termina pe primul loc”

Ne aflăm în fața ultimului joc din acest campionat. Mâine, de la ora 18.00, întâlnim Șoimii Lipova, în etapa a 9-a a play-off-ului Ligii a III-a, care va decide locul de pe care vom aborda barajul de promovare: primul sau al doilea. În momentul de față, avem trei puncte avans în fața Ghirodei, care joacă la Chișineu Criș. Amintim, criteriul de departajare la final de campionat e locul ocupat la încheierea sezonului regular și nu golaverajul sau meciurile directe. Așa încât echipa noastră are nevoie de cel puțin un punct în confruntarea cu Lipova pentru a nu mai depinde de rezultatul meciului ce se dispută în paralele. Înaintea acestei ultime etape, l-am provocat pe antrenorul Cosmin Stan pentru un scurt dialog…

Urmează ultima etapă a acestui play-off, în care vom întâlni Șoimii Lipova, echipa în compania căreia am și început acest parcurs fantastic din sezonul de primăvară. Cum vezi acest ultim meci al campionatului?
Sperăm să terminăm sezonul de primăvară așa cum l-am început! În prima etapă din acest an am reușit o victorie în fața Lipovei și sper să mai reușim una, pentru a consolida primul loc, pe care îl ocupăm în momentul de față.

După meciul de la Ghiroda, lăudai seriozitatea și implicarea băieților, deși obținuseră deja prezența la baraj. Cum îi simți acum, după apropierea de titlul de campioană a Seriei a 8-a?
Până în momentul de față, situația e exact ca săptămâna trecută. Poate chiar cu un plus! Am continuat seria amicalelor cu echipe de juniori, iar marți am întâlnit LPS Banatul U17, o echipă foarte bună, calificată în play-off-ul Ligii Elitelor. Sunt copii buni, dar diferența e foarte mare între noi și ei, ei fiind încă micuți. Scorul a fost destul de mare…

Lipova a avut mult de suferit în fața noastră în această primăvară. Având și o altă bancă tehnică și o lipsă de presiune în ceea ce privește clasamentul, crezi că „șoimii” vor veni la Dumbrăvița hotărâți să echilibreze palmaresul direct din acest sezon?
Nu cred… Să nu uităm că e ultima etapă. Ei sunt resemnați, nu mai au nicio șansă la primele două locuri. Chiar dacă ei declară că luptă pentru locul 3, cred că în subconștientul jucătorilor există acea resemnare, pentru neatingerea obiectivelor. Sper să nu mă înșel, dar cred că mai mult din gură se motivează pentru acest meci și mai puțin prin fapte.

S-a schimbat ziua de disputare a meciului, se va juca sâmbătă. Dacă ne menținem prima poziție, asta înseamnă o zi în minus de odihnă în perspectiva meciului tur cu CSM Deva, care va juca vineri cu Pandurii Târgu Jiu…
Nu cred că a fost gândită cum trebuie această programare. Inițial, FRF ne-a pus meciul vineri, și-au dat seama luni că nu e în regulă, pentru că nu era decis primul loc, iar atunci au pus ambele meciuri în aceeași zi. Au motivat prin faptul că ziua oficială de disputare a meciurilor din Liga a III-a e sâmbătă, dar nu cred că au luat în considerare faptul că Deva joacă vineri și ar avea o zi în plus de odihnă. Nu cred că au calculat acest lucru, atâta vreme cât nu calculaseră nici această situație la egalitate de puncte și au programat inițial cele două jocuri din ultima etapă în zile diferite. Din păcate, ne lovim de asemenea situații… Un lucru bun e că știm când începe sezonul viitor. La Liga a III-a, începe competiția în 27 august. E un lucru bun, dar și Cupa României, în format nou, va începe la 6 iulie. Atunci ar trebui să intre echipele de Liga a III-a… Eu îmi pun aici niște întrebări. Cum poți să ții o echipă în pregătire o lună și jumătate, doar pentru că la începutul lunii iulie trebuie să joci un meci în Cupa României? Nu sunt gândite cum trebuie aceste lucruri, din păcate. Nu mi se par normale aceste schimbări fără noimă, fără a fi gândite până la capăt. Trebuie să ne adaptăm la ce vine de sus și m-aș opri aici…

Ai indisponibili cerți pentru meciul cu Lipova sau jucători pe care îi vei menaja în perspectiva barajului?
E clar că vom menaja unii jucători, pe cei cu probleme medicale, care încă nu sunt 100% apți. Probabil va mai fi un jucător care va fi menajat, dar din alte motive.