Cosmin Stan: „Sunt și eu nerăbdător să începem jocurile oficiale”

Echipa noastră de fotbal a privit de pe margine startul Ligii a II-a. După cum se știe, meciul din prima etapă a fost amânat până la soluționarea cazului FC Brașov la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne și stabilirea celei de-a 20-a competitoare din campionat.

Drept urmare, în această săptămână au fost organizate două jocuri de verificare în compania juniorilor U17, antrenați de Silviu Bălace, ambele disputate pe baza Galaxy, din vecinătatea stadionului „Dan Păltinișanu”. Au fost două victorii concludente ca scor – 8-0 miercuri și 10-1 astăzi – de fiecare dată durata de joc fiind de două reprize de câte 50 de minute.

 „Am gândit pregătirea pentru șase săptămâni și a trebuit să o reconfigurăm din mers pentru șapte săptămâni. Am avut o săptămână destul de încărcată din punct de vedere fizic, au fost și două jocuri amicale cu echipa de juniori U17. Ambele s-au desfășurat pe o durată mai mare, tocmai pentru a reuși să dăm foarte multe goluri, pentru a ne ridica și moralul în perspectiva momentului când începem propriu-zis competiția oficială. Vom organiza un joc-școală cu juniorii și miercuri, când ar fi trebuit să jucăm cu Phoenix Buziaș, pentru că ei s-au calificat în turul următor din Cupa României”, ne-a declarat antrenorul Cosmin Stan.

„Îi simt nerăbdători pe băieți. Se vede pe ei că abia așteaptă să înceapă competiția, pentru că a fost o perioadă lungă de pregătire, chiar mai lungă decât ne-am fi așteptat date fiind aceste împrejurări. În plus, și eu sunt nerăbdător să începem o dată jocurile oficiale!”, a mai spus Cosmin Stan.

Despre situația medicală din lot, antrenorul principal al echipei noastre ne-a declarat: „Toți jucătorii cu probleme medicale, cu excepția lui Ghinescu, au intrat în programul echipei și au jucat în ambele meciuri din această săptămână. Unii dintre ei sunt în urmă cu pregătirea, pentru că au stat destul de mult, dar în general stăm bine. Chiar și Ghinescu va începe pregătirea de luni. El stă de o lună de zile. Dacă totul decurge bine, de joi va intra la antrenamente alături de echipă și va începe să lovească și mingea. Am avut două probleme medicale la amicalul de astăzi. Gîsă a acuzat probleme în timpul primei reprize, cu stări de vomă, l-am și schimbat. Iar în repriza a doua, a apărut o entorsă la Țieranu. Dar cred că amândoi vor fi apți pentru antrenamente încă din prima zi a săptămânii viitoare”.

Primul joc oficial din noul sezon e programat peste exact o săptămână. Sâmbătă, 12 august, de la ora 11.00, vom primi vizita Corvinului Hunedoara, pe arena „Ștefan Dobay”, într-un meci ce contează pentru etapa a 2-a a ligii secunde. Meciul va fi transmis în direct pe platforma FRF.TV.