COSMIN STAN: „Suntem mai buni decât în toamnă!”

Echipa noastră de fotbal a încheiat perioada spefică de pregătire de iarnă, printr-un antrenament comun organizat astăzi, la Covaci, în compania echipei de juniori U17 a clubului nostru. La finalul sesiunii de azi, am stat de vorbă cu antrenorul Cosmin Stan despre starea în care se află echipa, cu o săptămână înaintea startului sezonului de primăvară.

Ați încheiat săptămâna cu un antrenament comun cu juniorii sub 17 ani ai clubului. Cât de utilă a fost acțiunea de astăzi?

Foarte utilă, din punctul meu de vedere. În primul rând, am putut să îi vedem la lucru pe toți copiii noștri de la grupa U17. În al doilea rând, că am putut să exersăm o grămadă de faze pe care le-am lucrat în ultima săptămână. Iar în al treilea rând, terenul ne-a permis să facem un antrenament bun astăzi.

Se încheie, practic, pregătirile specifice pauzei competiționale, pentru că de săptămâna viitoare intrați într-un ciclu obișnuit, premergător unui joc oficial. Care sunt concluziile tale după aceste ultime cinci săptămâni, cu antrenamente, cu un cantonament și cu opt meciuri de verificare?

Concluzia principală e că suntem mai buni decât am fost în toamnă. Prin venirile celor cinci jucători noi și prin experiența acumulată datorită meciurilor tari pe care le-am avut în campionat și Cupa României. Nu greșesc dacă spun acest lucru, suntem mai buni decât în toamnă! Cred că asta își doresc și suporterii noștri să audă.

E echipa la nivelul pe care ți l-ai dorit în acest punct al pregătirii?

În momentul de față, cu o săptămână înainte de începerea campionatului, sunt mulțumit. Din ceea ce am văzut în ultimele zile, suntem în grafic. Sper ca până la meciul cu Poli să prindem o formă fizică foarte bună, maximală, pentru că așa am și gândit pregătirea, să fim în cea mai bună formă încă de la primul joc.

Din punct de vedere medical, au mai fost unele probleme în ultima săptămână. Care e situația acum?

Avem și acum unele probleme medicale, dar care nu cred să creeze îngrijorări pentru viitor. Sunt însă două probleme ceva mai serioase. De câteva zile, Grancea nu se antrenează, din cauza unei viroze respiratorii. Iar Ghinescu a acuzat o problemă musculară, iar azi l-am menajat, nu a intrat în antrenament, tocmai pentru a se putea reface până luni, când începem pregătirea meciului cu Poli.

Urmează un sezon de primăvară ce se anunță extrem de interesant, care va începe cu un derby local, cu Poli. Cum așteptați acest meci – atât tu, ca antrenor, cât și jucătorii?

S-a vorbit mult despre acest meci, fiind primul meci al anului. A fost o perioadă lungă de pregătire, astfel că e normal să vorbești în primul rând despre acest meci, nu despre cel din etapa a doua. Cu atât mai mult cu cât întâlnim Poli, într-un moment în care ambele echipe sunt jos în clasament. Cred că dacă vom câștiga meciul cu Poli, soarta lor e cam pecetluită. Bineînțeles, noi ne dorim cele trei puncte și pentru a scăpa de o contracandidată. Îmi pare rău că echipele din județul Timiș se văd nevoite să se lupte între ele pentru salvare, dar asta este situația, din păcate.

În etapa a 17-a din Liga a II-a, prima programată în 2023, echipa noastră va juca pe teren propriu în compania conjudețenei Politehnica Timișoara. Meciul se va desfășura sâmbătă, 25 februarie, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”.