Cosmin Stan: „Vrem să încheiem sezonul cu o promovare!”

Echipa noastră de fotbal se află în fața ultimului meci al sezonului. Mâine, în Valea Domanului, e programată manșa retur a finalei barajului de promovare în Liga a II-a, unde alb-verzii noștri vor întâlni CSM Reșița. Totul se va juca mâine, pe arena „Mircea Chivu”, în condițiile în care turul de la Dumbrăvița s-a încheiat nedecis, 0-0. Înaintea partidei ce poate aduce o premieră istorică pentru fotbalul dumbrăvițean – promovarea în Liga a II-a – l-am provocat la un dialog pe antrenorul Cosmin Stan.

Cosmin, suntem în fața ultimului meci al sezonului, finala barajului de promovare în Liga a II-a, cu CSM Reșița. Cum vezi acest meci decisiv de mâine, din Valea Domanului, care pornește de la 0-0 din toate punctele de vedere?

Faptul că noi jucăm mult mai bine în deplasare, unde am pierdut un singur meci pe tot parcursul sezonului, ne dă un imbold în plus. Dacă stau să privesc în urmă, la meciurile decisive pe care le-am avut – de intrare în play-off, de calificare la baraj, pentru primul loc și semifinalele barajului – absolut pe toate le-am câștigat. E clar că și acesta e un meci capital, un meci care va decide cine va promova în Liga a II-a. Având aceste antecedente, sperăm să rămână situația la fel și după meciul de mâine.

Ce ar însemna promovarea în Liga a II-a, atât pentru tine, ca antrenor, cât și pentru un club precum CSC Dumbrăvița?

Deja ce am realizat până acum e fantastic! E incredibil unde am ajuns pe parcursul unui singur an, cu o echipă luată de la zero. Dar e clar că nici eu și nici băieții nu vrem să ne oprim aici! Vrem să încheiem acest sezon cu promovarea în Liga a II-a. Acum mi-am amintit un detaliu… Acum 10 ani am jucat ultimul meci oficial ca fotbalist, chiar pe stadionul din Reșița (n.r. – CSM Lugoj – Pandurii Cerneți 3-0, Cosmin Stan închizând tabela în minutul 82!). Atunci am reușit promovarea cu CSM Lugoj, în Liga a III-a. Am văzut că și ei speră ca istoria să se repete, prin faptul că ultima lor promovare în Liga a II-a s-a realizat tot cu prilejul unui meci cu Dumbrăvița, câștigat de ei cu 2-0. Eu sper ca istoria să se repete doar în ceea ce mă privește!

Presiunea e clar mai apăsătoare pe umerii celor de la Reșița, care au făcut investiții masive pentru formarea actualului lot. Pe de altă parte, există o presiune și pe Dumbrăvița, deoarece se anunță un număr foarte mare de spectatori mâine, la Reșița. Cum vezi lucrurile din acest punct de vedere?

Presiunea pe care o au cei de la Reșița e treaba lor, nu mă privește. Într-adevăr, faptul că va fi foarte multă lume la meci înseamnă o presiune și pe umerii noștri, dar cred că se va transforma în plăcerea de a juca fotbal. Mulți dintre băieții noștri au puține meciuri cu foarte multă lume în tribune. Dar venim după meciul tur cu Reșița, care a bătut orice fel de record în ceea ce privește asistența la Dumbrăvița. Cred că vom trece foarte repede de această presiune și ne vom bucura de joc și de locul în care am ajuns.

Starea lotului cum e în acest moment? Au fost probleme după meciul tur?

Păi… voi răspunde așa: înainte de meciul tur, cei de la Reșița au spus că Mediop e accidentat, Drăghiceanu e accidentat, Munteanu e accidentat, Aboubacar e accidentat. Dintre ei, doar ultimul n-a jucat. Dacă ei au spus așa, zic și eu că toți jucătorii noștri sunt accidentați! Nu știu cum vom fi șapte la meciul de mâine…