Costel Zurbagiu: „Nu există niciun secret! Doar multă muncă…”

Protagonistul meciului de ieri, cu Crișul Chișineu Criș, a fost, fără doar și poate, Costel Zurbagiu. Căpitanul nostru a marcat, în minutul 56, golul care ne-a adus victoria și, implicit, calificarea matematică la barajul de promovare. După meci, l-am provocat pe „Zurba” la un scurt dialog despre acest moment istoric pentru fotbalul dumbrăvițean.

„Zurba”, victoria cu Crișul v-a asigurat calificarea la baraj, iar după egalul dintre Ghiroda și Lipova, ați urcat pe primul loc. Cum ai trăit acest joc?
Un meci foarte greu, muncit. Știam că va fi dificil, pentru că nu am reușit să îi batem pe cei de la Crișul nici în sezonul regular și nici în play-off. E o echipă foarte bună, care se mobilizează foarte bine pe apărare și care e foarte greu de desfăcut. Am avut șansa de a-i prinde puțin pe picior greșit în repriza a doua și am reușit să marchez. Dar per total a fost un campionat foarte muncit de noi, avem o echipă foarte tânără, nouă… Tot respectul pentru fiecare dintre colegii mei!

Cum spuneai, e o echipă tânără, complet nouă, formată vara trecută. Practic, ești printre singurii supraviețuitori din lotul de anul trecut. Care e secretul acestui parcurs de excepție?
Nu există niciun secret! Doar multă muncă, de fiecare dată ne încurajăm. Poate că unele lucruri nu se văd din tribună, dar noi suntem extrem de uniți, avem valori apropiate în echipă. Nu avem vedete care să nu pună osul. Toată lumea muncește, ne antrenăm foarte serios, iar „Proful” (n.r. – Cosmin Stan) a reușit să facă o echipă foarte omogenă.

Sunteți pe primul loc și mă gândesc că vă doriți să îl păstrați până la final…
Obiectivul nostru nu a fost primul loc, vă dați seama! La început, ne-am propus să ne clasăm cât mai sus. Am prins însă play-off-ul, iar aici am zis să încercăm să ne calificăm la baraj. Acum avem posibilitatea să terminăm pe primul loc și chiar ne dorim acest lucru. Vom trage pentru acest lucru, chiar dacă matematic suntem deja la baraj. Ne dorim să facem o figură frumoasă, mai avem încă două meciuri și sperăm să ne iasă totul bine.

Trageți deja cu ochiul la Seria a 7-a, spre Reșița și Deva, echipele deja calificate la baraj?
Nu putem spune că tragem cu ochiul la ele. Noi de fiecare dată ne-am jucat șansa, indiferent de adversar. Ce echipă ne pică la baraj, pentru noi nu contează. Sperăm să fim cât mai proaspeți și cât mai în formă la momentul respectiv și să facem o figură frumoasă.

Indiferent de ce veți reuși în următoarele săptămâni, deja putem consemna cea mai bună clasare a Dumbrăviței la finalul unui sezon în Liga a III-a!
Așa e. Pentru Dumbrăvița deja am făcut istorie. Sper să nu ne oprim aici și să continuăm pe acest trend ascendent, și pe acest final de campionat, și în sezonul viitor!