Cu gândul la o primă victorie în campionat!

Echipa noastră de fotbal se află în fața unui noi joc pe teren propriu, cel din etapa a 4-a a Ligii a II-a, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Partida va avea loc mâine, de la ora 11.00, pe arena „Emilian Pavel” din Ghiroda și va putea fi urmărită în format audio, la Radio Timișoara, Sport Total FM și Metropola TV, dar și în format live text, pe liga2.prosport.ro.

Astăzi a avut loc conferința de presă premergătoare jocului cu gorjenii, în locația deja obișnuită, localul The Scotland Yard – Gastropub. Au răspuns întrebărilor presei antrenorul principal Cosmin Stan, însoțit de doi dintre jucătorii sosiți în această vară, Răzvan Ristin și Vlad Băluțoiu.

În continuare, redăm declarațiile oferite de cei trei la conferința de presă:

COSMIN STAN

„Urmează o perioadă foarte încărcată pentru noi. În următoarele 9 zile avem trei jocuri, două de campionat și unul în Cupa României, toate foarte dificile. Meciul cu Viitorul Pandurii nu ne prinde într-un moment foarte bun, încă ne lingem rănile după înfrângerea de la Reșița. I-am văzut pe jucători marcați de acel eșec, chiar mă gândeam după antrenamentul de miercuri că trecem foarte greu peste acea înfrângere. Dar au fost semne bune la antrenamentul de ieri, în care din punct de vedere psihic am văzut o îmbunătățire la marea majoritate a jucătorilor. Cred că lăsăm în urmă meciul de la Reșița, încetul cu încetul, și ne gândim doar la jocul ce urmează. Cum am spus, va fi o perioadă încărcată. Săptămâna trecută, când am jucat meciul anterior din Cupă, cu Ghiroda, nu cred că am gestionat foarte bine situația jucătorilor. Chiar dacă nu se pune problema de oboseală, am avut de suferit în ceea ce privește prospețimea la meciul de la Reșița. Am jucat cu 9 titulari din meciul cu Ghiroda și acolo. Nu cred că am gestionat foarte bine situația și încercăm să nu repetăm aceleași lucruri și pentru următoarele trei meciuri, trebuie să facem altă strategie”.

„Nu cred că avem nici un avantaj, nici un dezavantaj prin faptul că meciul de mâine nu îl jucăm la Dumbrăvița. Nici echipa adversă nu e adversă cu terenul de la Ghiroda. Noi am jucat recent un meci oficial acolo, în Liga a III-a am jucat destul de des acolo, deci e o arenă familiară pentru noi. Poate să fie un mic avantaj totuși, prin faptul că ei nu cunosc deloc arena de la Ghiroda”.

„Cei de la Viitorul Pandurii au pierdut foarte mulți jucători în această vară. Jucătorii lor exponențiali au plecat, acum se bazează pe o echipă tânără. Nu știu dacă e un avantaj pentru noi faptul că în campionatul trecut i-am bătut de două ori”.

„Legat de absențele lui Lalic și Gîsă, care sunt suspendați, pot să spun doar că suntem 26 de jucători în lot, de aceea am format un lot numeros și echilibrat pe posturi, tocmai pe ideea că vor fi multe meciuri, multe accidentări sau suspendări. Nu ne putem plânge acum de faptul că avem doi jucători suspendați. Sunt jucători care îi pot înlocui cu succes. Altfel, revine Ghinescu, după o perioadă lungă, se antrenează de două săptămâni alături de noi și o face tot mai bine. Din păcate, la antrenamentul de miercuri, Martinov a suferit o entorsă destul de urâtă și nu cred că va fi apt mâine. Ieri arăta glezna destul de rău și nu s-a antrenat. Mai e vechea problemă cu Sofran, la care a recidivat accidentarea la gleznă și nu se poate antrena momentan. Sperăm ca de săptămâna viitoare să îl avem la antrenamente”.

RĂZVAN RISTIN

„Partida de mâine va fi dificilă și importantă pentru noi. Atât noi, cât și ei suntem în căutarea primei victorii din campionat. Jucăm acasă, trebuie să ne impunem jocul și să luăm cele trei puncte. Dacă vom juca ceea ce putem noi şi ceea ce ne cere «Mister», cred că vom avea câștig de cauză. La Dumbrăvița mă simt bine, e o experiență nouă, prima la seniori pentru mine. Colegii m-au primit foarte bine, e un grup unit, fiecare jucător e dornic să se afirme dar, în același timp, toți tragem la aceeași căruță”.

VLAD BĂLUȚOIU

„Meciul de mâine e foarte important pentru moralul nostru ca echipă. Cei de la Viitorul Pandurii nu traversează o perioadă foarte bună, având în vedere rezultatele lor și din Cupa României, și din campionat. Dacă noi ne vom face jocul, vom fi dedicați 100% asupra meciului și vom respecta cerințele domnului antrenor, vom reuși să câștigăm. La Viitorul Pandurii evoluează fostul meu coleg Patrick Andreaș, alături de care am jucat și la LPS Banatul, și la Electrica. Cred că avem vreo 9 ani împreună. Va fi o revedere nostalgică. N-am mai jucat de ceva vreme unul contra celuilalt, am mai prins astfel de dueluri la juniori, când se întâlneau LPS Banatul și Ripensia. Va fi plăcut să îl revăd. Vorbim aproape zi de zi, când mai vine la Timișoara ne întâlnim, avem o relație foarte apropiată”.

„La Liga a II-a, nivelul este mult mai ridicat decât la juniori. Asta am observat din prima. Am fost primit foarte bine, toți colegii sunt foarte de treabă, m-au ajutat, m-au dat sfaturi utile, care mă vor ajuta să mă dezvolt ca jucător”.