Cu moralul ridicat, spre Târgoviște

Echipa noastră de fotbal se pregătește de o deplasare lungă, pe terenul Chindiei Târgoviște. Jocul din etapa a 7-a a Ligii a II-a va avea loc sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 11.00, pe stadionul „Eugen Popescu”, și nu va fi televizat.

Înaintea plecării spre Târgoviște, am stat de vorbă cu antrenorul principal al echipei noastre, Cosmin Stan:

Cosmin, sunteți pe un trend ascendent, după trei victorii consecutive în campionat, ultima chiar la o diferență mare. E mai ușor să lucrezi când starea de spirit e optimistă în vestiar sau, din contra, trebuie să îi ții cu picioarele pe pământ?

Sunt niște situații care se întâmplă mai des sau mai rar. Nu putem merge doar pe o linie ascendentă sau doar descendentă. Avem suișuri și coborâșuri, cum se întâmplă la orice echipă. Acum suntem, într-adevăr, pe un trend ascendent, astfel că e destul de ușor de gestionat acest optimism, înaintea unui meci cu o echipă bună, care are pretenții de promovare în prima ligă. Dacă am fi întâlnit un adversar de pe ultimele locuri, probabil că situația ar fi fost mai greu de gestionat. Așa, cred că e destul de ușor, fiecare dintre jucători e conștient de importanța acestui joc, pentru că un rezultat bun la Târgoviște ne-ar consolida locul în clasament, am rămâne sus și ar fi un început de sezon foarte bun pentru noi.

Ieri a fost și un joc-școală cu juniorii UTA-ei. Și-a atins obiectivul această acțiune?

Toate aceste jocuri-școală își ating obiectivul. Eu mi-aș dori ca până la sfârșitul campionatului să jucăm la fiecare mijloc de săptămână un meci cu o echipă de juniori. În primul rând, pentru jucătorii care au evoluat mai puțin, ei au nevoie de meciuri în picioare, iar dacă se concentrează așa cum trebuie chiar și la un meci cu juniorii au doar de câștigat. Astfel, au jocuri în picioare și le e mult mai ușor să intre când se apelează la ei în campionat. În al doilea rând, în fața unor echipe de juniori e clar că jocul ne iese, dăm multe goluri, iar acest lucru ajută la moral și la faza de finalizare. Deci, din ambele puncte de vedere avem doar de câștigat.

Mergeți la Târgoviște, pe terenul unei echipe cu un lot valoros, dar care nu a început campionatul conform așteptărilor. Cum vezi întâlnirea cu Chindia?

Cei de la Chindia au și avut un program mai dificil, au jucat cu adversari puternici, care trag la play-off. Au un lot de jucători foarte buni și, din acest punct de vedere, cred că ei, FC Argeș și Chiajna stau cel mai bine, cu jucători mulți cu experiență, care au meciuri în prima ligă sau chiar la echipa națională. E și cazul celor de la Chindia, care au jucători din naționala Republicii Moldova. Din acest punct de vedere, e un adversar foarte puternic. Începutul lor de campionat nu a fost așa cum și l-au dorit, au lacune în rezultate și în exprimarea în joc. Sper să nu greșesc, dar cred că noi am ajuns în acest moment în situația de a ne putea bate de la egal la egal cu orice echipă din Liga a II-a. E părerea mea, sper ca rezultatul și jocul din următoarele meciuri să confirme ceea ce spun. Nu ne e frică de adversar, mergem încrezători și la Târgoviște. Nici n-am avea cum să mergem altfel, după trei victorii consecutive.

Mai ales că ați învins deja în deplasare o echipă venită din Superliga, pe CS Mioveni…

Așa e. Am început cu Mioveniul, sperăm să continuăm cu Chindia și să terminăm la fel cu FC Argeș!

Care e situația medicală din lot înaintea jocului de la Târgoviște?

Țieranu a început pregătirea, a și evoluat 15 minute în jocul de ieri cu juniorii UTA-ei. Nu avem alți accidentați. Sunt unele probleme medicale, dar sunt minore, nu cred că mai e în momentul de față vreun jucător care să nu poată juca sâmbătă. Lipsește Salhi, în continuare suspendat, el va trebui să mai stea două jocuri. Nu îl vom avea nici la Târgoviște, nici săptămâna viitoare cu Metaloglobus.