Cu optimism, spre București!

În etapa a 9-a a Ligii a II-a, echipa noastră va juca în deplasare, la Metaloglobus București, ultima clasată înaintea acestei runde. Alb-verzii merg cu încredere spre Capitală, după o serie de rezultate pozitive, care se dorește a fi continuată. Băieții noștri vor pleca spre București vineri, după antrenamentul de dimineață. Din lot lipsesc mai vechii accidentați Amariei și Moțiu, care însă din această săptămână au reluat antrenamentele și își așteaptă revenirea în jocurile oficiale.

Astăzi a avut loc conferința de presă premergătoare jocului cu Metaloglobus, în locația deja obișnuită, localul The Scotland Yard – Gastropub. Au răspuns întrebărilor presei antrenorul principal Cosmin Stan, însoțit de portarul Robert Mikloș și mijlocașul Denis Curea.

În continuare, redăm declarațiile oferite de cei trei la conferința de presă.

COSMIN STAN

„Venim după o săptămână foarte bună, cu două victorii. În plus, s-au strâns patru victorii consecutive, două în campionat și două în Cupa României. Am început cu acest aspect pentru a arăta că suntem într-un moment foarte bun, iar la nivelul încrederii suntem acolo unde ar trebui să fim. Întâlnim sâmbătă echipa de pe ultimul loc, dar consider că e un loc de conjunctură. Metaloglobus e o echipă cu tradiție în Liga a II-a, cel puțin pentru ultimii ani, mereu au avut clasări în prima jumătate a ierarhiei. E o echipă care a început campionatul cu pretenții de play-off. Între timp, au avut și ei probleme mari, iar începutul nefast de campionat s-a lăsat cu demiterea antrenorului (n.r. Eugen Trică). Au un antrenor nou (n.r. Eusebiu Tudor), dar nici el nu a reușit să schimbe prea multe lucruri și au pierdut primul joc, la Cikszereda. În plus, în ultima săptămână au pierdut și cei mai buni jucători din lot, pe frații Herea, care au fost golgheterii echipei în ultimii ani. E clar că e o echipă care în acest moment nu se regăsește. Sper să profităm la maximum de acest lucru. Eu sunt convins că își vor reveni, dar sper să o facă după meciul cu noi”.

„Jucăm pe un teren sintetic, iar din acest punct de vedere cei de la Metaloglobus au un mic avantaj. Dar având în vedere că noi am jucat anul trecut în Liga a III-a două meciuri cu Lipova, la o contracandidată, pe terenul sintetic de pe «Motorul» și le-am câștigat, cred că ne vom descurca și de această dată. Avem mulți jucători care au făcut parte din campionatele de minifotbal la nivel național și internațional, deci sunt jucători cu caracteristici pentru o asemenea suprafață. Ei au un mic avantaj, cum spuneam, pentru că se și antrenează pe acea suprafață, dar acest avantaj nu e hotărâtor”.

„Nu cred că pornim cu prima șansă în niciun meci. Suntem o echipă nou-promovată și nu cred că putem spune așa ceva, chiar dacă situația din clasament ar indica faptul că suntem favoriți. Poate doar în momentul în care am juca cu Progresul Spartac sau Slatina, și ele nou promovate, am putea spune asta. Dar având în vedere că ambele sunt peste noi în clasament, cred că nici acolo n-am fi favoriți”.

„Noi tot timpul am creat emulație. De când am venit la echipă, tot timpul a fost emulație, tot timpul a fost ceva pozitiv, tot timpul am tins mai sus. E foarte bine că am ajuns în situația asta, că traversăm un moment bun. Vin și meciurile din Cupa României, cu Rapid și CFR Cluj, și nu avem decât de câștigat din aceste întâlniri. Chiar dacă poate nu vom reuși să facem puncte cu cele două echipe, ca experiență e doar ceva pozitiv. E clar, n-are ce să fie negativ în momentul în care jucăm cu echipe de asemenea calibru. E vorba de experiență în plus la nivelul jucătorilor și nu numai, chiar la nivelul antrenorilor și a conducerii”.

ROBERT MIKLOȘ

„Cred că va fi un meci destul de greu. Întâlnim echipa de pe ultimul loc, dar acest detaliu nu contează pentru noi, trebuie să mergem motivați la București și să câștigăm. Suprafața de joc e puțin diferită, dar avem în componență jucători buni, care se pot adapta la orice condiții. Suntem foarte motivați, avem un moral ridicat, datorită acestor patru victorii consecutive. Mergem la București să câștigăm și acest meci, pentru a pregăti apoi cât mai bine jocul de acasă, cu Slatina”.

„Mă bucur foarte mult că m-am întors la Dumbrăvița. Cel mai bine e întotdeauna acasă! Mă bucur și pentru faptul că am debutat în Liga a II-a, cred că am făcut-o destul de bine, în ciuda celor patru goluri încasate cu Slobozia. Încerc în continuare să mă pregătesc cât mai bine și să joc. Concurența cu Cătălin Trifon? E benefică pentru amândoi, până la urmă, cel care se pregătește bine, acela și joacă! Suntem și prieteni în afara terenului și sper să facem pasul mai sus amândoi”.

DENIS CUREA

„Cu Metaloglobus va fi un meci frumos. Chiar dacă e o suprafață sintetică, e un teren drept, care ne va permite să pasăm, să ne facem jocul. Cred că dacă vom avea atitudine și vom fi determinați, vom câștiga meciul de sâmbătă. Suntem mai eficienți în deplasare, așa e. Nu cunosc detaliile, eu sunt mai nou aici (n.r. râde), dar și în acest sezon ne-am simțit bine pe teren străin și sper să continuăm tot așa”.

„Mă simt foarte bine în această perioadă. În vară am început ceva mai târziu pregătirea, a fost puțin cam greu, pentru că e un pas destul de mare să vii de la juniori direct în Liga a II-a. Dar cred că mă descurc destul de bine. La Dumbrăvița mă simt foarte bine. În vară, chiar vorbeam cu cineva care mi-a spus să vin aici, pentru că sunt condiții foarte bune, și de recuperare, și de joc. Și m-am convins că așa și este”.