A fost un meci foarte important pentru tanara noastra echipa (lipsita de aportul lui Motreanu, Pituc si Dobie), vineri, de la ora 17, pe “Stefan Dobay”, pentru ca si-a dorit mult un pas reusit la prima aparitie acasa din noul campionat, care sa confirme jocul si rezultatele bune din cele doua deplasari. Si a fost un pas reusit, la capatul unui joc frumos, captivant, in fata unui adversar experimentat (la care a lipsit fostul nostru jucator Telescu), atat pe banca cat si pe gazon, care nu a facut deloc o partida rea.

Pentru a descrie ce s-a intamplat pe parcursul celor 90 de minute, am ales sa citam din articolul publicat pe site-ul Sporttim, care ni s-a parut obiectiv si realist. La fel au fost si declaratiile celor doi antrenori, de la finalul jocului. Asadar:

“O primă repriză clar dominată de gazde, care şi-au creat cel puţin 4 mari ocazii de gol, reuşind însă numai o dată să trimită mingea în plasă. Asta s-a întâmplat în minutul 18, când au beneficiat de o lovitură liberă de la 17 metri lateral dreapta, executată de Ghinescu la prima bară. Iar cu largul concurs al portarului mingea s-a oprit în plasă… 1-0. 

Nu putem trece cu vederea ocaziile clare ale lui Dragan Paulevici din minutele 13 şi 22, singur cu portarul advers, care a respins în corner. Şi oaspeţii au avut o singură mare ocazie, la o incursiune a lui Ștefan pe flancul drept, centrând de pe linia de tuşă în fata portii, unde, cu capul, din 8 metri, Saizu a trimis pe mijloc, iar Trifon a fost la post.

De menţionat cele patru cartonaşe galbene încasate de oaspeţi, și anume Ştefan (min. 6), Capătă (min. 25), Arsene (min. 30) – aflat pe banca, pentru proteste, şi delegatul echipei, Pilan, tot pentru proteste.

În partea secundă, după ocazia lui Paulevici (min. 48), portarul Zamfir respingând din nou, oaspeţii au arărat timp de 15 minute o altă faţă, chiar dacă nu au periclitat poarta lui Trifon.

O fază controversată în minutul 54, după un schimb de pase, când Moraru a șutat de la 15 metri, iar portarul Trifon  a respins balonul, ajuns la Capătă. Acesta s-a precipitat în fata portarului, căzând în careu, iar mingea a ieșit în afara terenului de joc şi arbitrul a acordat repunerea balonului din careul mic. Oaspeţii au sărit ca arşi, cerşind lovitură de la 11 metri, dar arbitrul nu s-a lăsat înduplecat şi bine a făcut.

După dominarea sterilă a vizitatorilor, gazdele au reuşit golul doi în minutul 64, când Paulevici a driblat doi adversari pe stânga și i-a pasat lui Martinov în careu, marcator la a doua încercare, reuşind să înscrie după ce portarul mai întâi a respins mingea.

Până la final ambele echipe au trecut pe lângă gol, dar finalizarea a lăsat de dorit. Pecicanii au mai primit două cartonașe galbene, Tambor (min. 70) şi Enciu (min. 89), după care nici cele 4 minute nu au mai adus nimic deosebit.”

CSC Dumbrăvița: Trifon – Maric, Bura-Kot, Bain, Ghinescu (min. 57, Andrei) – Zurbagiu (cpt.), Martinov – Tismonar (min. 89, Gologan), Schinteie (min. 65, Berivoiescu), Luca Bodri (min. 89, David) – Paulevici.

Rezerve: Ciui, Andrei, Gologan, Berivoescu, David, Benea, Degău.

Antrenor principal: Cosmin Stan.

Progresul Pecica: Zamfir – Ștefan, Ţugulescu, Wild, Podină – Moraru (min. 65, Arsene), Oancia, Saizu (min. 65, Enciu) – Onișor (min. 55, Tambor), Răchită (min. 80, Roberto Bănăţan) – Capătă.

Rezerve: Burtic, Arsene, Enciu, Tambor, Roberto Banatan, Gabor, Ovidiu Bănăţan.

Antrenor principal Sorin Bălu.

Arbitri: Rareş Moca – Paul Bogdan Pojar (ambii din Cluj) şi Ludovic Zifceac (Oradea).

Obsevator de arbitri: Cornel Pantea (Oradea)

Delegat de joc: Adrian Copocean (Reşiţa).

Si iata si declaratiile celor doi antrenori:

Cosmin Stan: ”Am vrut foarte mult să câştigăm meciul acesta, pentru că a fost primul meci acasă, s-a nimerit să fie chiar în perioada de sărbătoare a comunei Dumbrăviţa, Zilele Dumbrăviţei. Cred că ne-a motivat în plus lucrul acesta, nu am ştiut la începutul săptămânii de această sărbătoare şi cred că ne-a motivat în plus, am vrut să păşim cu dreptul şi acasă şi ne-a ieşit. Nu am făcut un meci strălucit astăzi, dar a fost un meci de luptă, în care am avut o cădere de 15-20 de minute, la începutul reprizei a doua. Am trecut cu bine peste ea, am dat gol în momentul oportun şi finalul a fost destul de lejer.”

Sorin Bălu: ”Din păcate plecăm învinşi, se pare că victoria gazdelor este meritată, am avut şi noi situaţiile noastre de a marca… Dacă marcam, dacă primeam cred eu 11 metri, poate astfel s-ar fi scris istoria acestui joc. Însă, repet, gazdele au meritat victoria, îi felicit din tot sufletul! Îmi pare bine pentru ei, îmi pare rău pentru mine şi echipa mea. Mergem mai departe! Fotbalul îţi dă posibilitatea ca după o săptămână să revii.”