Descătușare pe malul Oltului

Echipa noastră de fotbal a încheiat sezonul de toamnă din Liga a II-a cu o victorie spectaculoasă, 3-0, în deplasare, cu CSC Șelimbăr. Formația sibiană a pierdut astfel pentru prima oară pe stadionul din Râmnicu Vâlcea, acolo unde s-a mutat pentru disputarea jocurilor de acasă din primăvara acestui an.

Echipa din Șelimbăr a controlat la capitolul posesie, așa cum era de așteptat, însă prima ocazie cu adevărat mare a meciului a aparținut alb-verzilor. În minutul 13, Martinov a tras puternic, de la 20 de metri, din lateral stânga, la colțul scurt, iar Silveanu a reținut în doi timpi. A fost acțiunea care a anunțat golul de generic marcat, în minutul 17, de Petre Simon, care a șutat de la 22 de metri, din lateral dreapta, în vinclul de la colțul lung. Golul încasat a turnat plumb în ghetele gazdelor, care și-au creat cu mare greutate situații clare de gol. Doar Ursu, în minutul 38, a fost foarte aproape de egalare, printr-o reluare din vole, din mijlocul careului, însă balonul a trecut peste poartă. De partea cealaltă, Martinov a scăpat spre poartă, în minutul 42, dar Silveanu a ieșit oportun și a reușit să îl blocheze.

Sibienii au ieșit mai deciși de la cabine și au avut primele situații importante din repriza a doua, ambele cu Octavian Ursu în prim-plan. Tehnicul jucător al gazdelor a executat în minutul 52 o lovitură liberă de la 17 metri, din poziție centrală, dar a trimis puțin pe lângă vinclul din dreapta lui Trifon. Apoi în minutul 58, a șutat de la 18 metri, ușor din lateral dreapta, încercând să plaseze mingea la colțul lung, dar a ratat ținta. Pe contraatac, Petre Simon a reușit „dubla”, în minutul 63, când a reluat pe jos, din centrul careului, după o așezare de pe stânga a lui Ghinescu. Iar scorul final a fost stabilit în minutul 90, atunci când Alexandru Martinov a scuturat și el plasa, după o preluare în mijlocul suprafeței de pedeapsă, unde a fost excelent găsit de centrarea de pe dreapta a lui Simon.

S-a încheiat 3-0 pentru CSC Dumbrăvița, care bifează a doua victorie la rând și, totodată, al doilea meci consecutiv fără gol primit. Până la intrarea în vacanța de iarnă, băieții noștri mai au de disputat un ultim meci din Grupa C a Cupei României. Miercuri, 7 decembrie, de la ora 14.00, vom juca împotriva formației de Liga a III-a CSM Alexandria, pe stadionul „CSS Peco” din reședința județului Teleorman.

CSC Șelimbăr (antrenor Claudiu Niculescu): Silveanu – Monea (T. Man), Dandea (cpt.), R. Crișan, Riza – A. Luca (Manole), Cărăruș – Buzan (Arhirii), O. Ursu (Raicea), Ciocâlteu – Cîrstean

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Bura-Koț, Zurbagiu (cpt.), Moțiu (87, Amariei), Ghinescu – Tănase (87, Amariei), Gîsă, Curea – Simon, Martinov, Paulevici

„Dacă acum trei săptămâni, ne gâdeam cu nerăbdare la finalul sezonului de toamnă, iată că acum am ajuns să ne pară rău că se termină și că luăm pauză. Suntem într-o formă sportivă bună acum pe final, au venit două victorii fără gol primit. Cred că astăzi am făcut cel mai bun joc din acest campiona. Poate că o să vi se pară un pic ciudat, dar pun jocul foarte bun de astăzi și acest rezultat pe seama meciurilor cu Rapid și CFR Cluj. Tot timpul am spus că acele jocuri, pe termen scurt, ne-au adus mari deservicii, pentru că am jucat meciuri cu o încărcătură foarte mare, noi nefiind pregătiți să jucăm meciuri de un asemenea nivel. Dar ca experiență, spuneam că într-un timp mai îndelungat se vor vedea urmările acelor jocuri. Mai avem un singur meci, cel din Cupă de la Alexandria, pe care îl vom trata la modul cel mai serios. Apoi vom lua o binemeritată vacanță, până la data de 16 ianuarie, când se vor relua pregătirile”, a declarat la final antrenorul nostru, Cosmin Stan.